Kanta-Häme

Rengon susijahdissa tarvittiin poliisin apua

Rengon susijahdissa tarvittiin poliisin rauhoitteluapua viime viikonloppuna. Suomen riistakeskuksen antamalla poikkeusluvalla aloitettua jahtia häirittiin sekä lauantaina 7. tammikuuta että sunnuntaina 8. tammikuuta. Metsästysalueella käyneet poliisit saivat neuvoin, kehotuksin ja käskyin tilanteen rauhoittumaan.

Metsästäjät ilmoittivat lauantaina poliisille, että heidän laillista susijahtiaan Rengossa häiritään. Paikalle mennyt poliisipartio tarkisti henkilöllisyyden kahdelta muulta paikkakunnalta paikalle saapuneelta mieheltä, jotka kertoivat olevansa ulkoiluttamassa koiria jahtipaikan läheisyydessä metsässä.

Sunnuntaina metsästysalueelle menevät metsästäjät ilmoittivat poliisille, että heitä seurataan kahdella autolla. Metsästysalueelle johtavalla tiellä oli kuitenkin suljettava puomi, joka esti ulkopuolisten ajoneuvojen pääsyn eteenpäin. Puomin läheisyydessä räjäytettiin sunnuntaina noin kello 13 aikaan jonkinlainen ilotulite. Ilotulite ei aiheuttanut vahinkoja. Tapahtuma-aikaan puomin läheisyydessä ei myöskään ollut muita ihmisiä kuin ilotulitteen räjäyttäjät.

Metsästyspaikalle saapunut poliisi tarkisti useiden metsästäjien luvat ja totesi kaikkien olevan luvallisessa susijahdissa.

Metsästäjät kertoivat poliisille, että jahdissa käytettyjen radiokanavien toimintaa oli myös mahdollisesti tahallisesti häiritty.

Poliisi ei ole toistaiseksi käynnistänyt esitutkintaa viikonlopun tapahtumien johdosta. HÄSA

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic