fbpx
Kanta-Häme

Rengossa alkaa viikon rypistys

Renko-viikon järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Satu Leppänen miettii hetken, kun häneltä kysyy suosikkeja perjantaina toden teolla käynnistyvän pitäjätapahtuman runsaasta ohjelmasta.

– Olen aiempina vuosina ollut niin tiiviisti mukana Nummenkylän omissa tapahtumissa, etten ole juuri ehtinyt osallistua muihin tilaisuuksiin, hän sanoo.

– Lauantain markkinapäivä on tietysti yksi kohokohta, ja keskiviikkoiseen yökonserttiin kirkossa olen yrittänyt ehtiä, Leppänen sanoo.

Vetovastuussa helppoa ja vaikeaa

Hän kertoo, että viikon vetovastuu on toisaalta helppo ja toisaalta vaikea tehtävä. Monet tapahtumat menevät omalla painollaan aiempien vuosien malliin, ja yhdistykset ja yhteisöt vastaavat omista tilaisuuksistaan.

– Talkootyö ja naapuriapu ovat Rengossa yhä voimissaan, eihän tällaisen tapahtumaputken järjestäminen muuten onnistuisikaan. Tämä on sellainen viikon rypistys, jossa kaikki haluavat olla mukana.

– Mutta esimerkiksi tietojen kerääminen, monenlaisista luvista huolehtiminen, pelastussuunnitelman teko ja kaikki sellainen vievät aikaa. En toki ole hoitanut niitä yksin, vaan olen saanut todella paljon apua, Leppänen kertoo.

Suuri osa viikon tapahtumista on jo aiemmilta vuosilta tuttuja. Leppänen kertoo, että mukaan on kuitenkin putkahdellut myös uutta.

Tänä vuonna uutta on Bull Road Cruisersin järjestämä renkolaisten harrasteajoneuvojen esittely Jaakon markkinoiden aikaan. Samoin esimerkiksi sunnuntaina Nummenkylän uimarannalla järjestettävä kiinalainen voimistelutuokio on ohjelmassa ensimmäisen kerran.

Pyöreitä vuosia tulossa

Renko-viikon ohjelmassa on monenlaisten tapahtumien lisäksi myös runsaasti näyttelyitä ja muita tutustumiskohteita.

Ensi kertaa mukana on esimerkiksi Hämeen Taidearttelin “Kesänäkymiä Hämeestä” -näyttely Nummenkylän Toukolassa. Esillä on taidemaalari Josef Tommisen Rengossa ohjaaman kesäkurssin satoa.

Satu Leppänen kertoo, että viikon ohjelmaan sopisi vielä jokin yläasteikäisille nuorille suunnattu tapahtuma. Nyt sellaista ei ole, mutta toiveita on esitetty.

– Olisi hienoa, jos joku yhdistys tarttuisi asiaan.

Renko-viikko järjestetään nyt 28. kerran, eli 30-vuotisjuhlavuosi lähestyy. Juhlaviikkoa ei kuitenkaan järjestetä Leppäsen johdolla, sillä hän aikoo jättää Rengon yrittäjäyhdistyksen puheenjohtajan paikan ja sen myötä myös Renko-viikon vetovastuun tämän vuoden jälkeen.

– Asun nykyään kantakaupungissa, ja siksi on luontevaa, että luovun näistä tehtävistä, hän sanoo. (HäSa)

 

Menot