Kanta-Häme

Renkajärven suojeluyhdistys sai kaupungin ympäristöpalkinnon

Tämänvuotisen Hämeenlinnan kaupungin ympäristöpalkinnon saa Renkajärven suojeluyhdistys. Se on toiminut kymmenen vuotta Hämeenlinnan ja Hattulan alueilla sijaitsevalla Renkajärvellä.

Yhdistys on laajentanut toiminta-aluettaan koskemaan Renkajärven ja sen valuma-alueen lisäksi myös Renkajoen yläosat aina Kuittilankoskeen saakka.

Kaupunkirakennelautakunta perustelee palkintoa sillä, että yhdistyksen toiminta on ollut monipuolista, erilaisia ihmisryhmiä tavoittavaa ja osallistavaa sekä vesiensuojelullisesti tavoitteellista.

Tavoitteisiin on tähdätty perinteisillä valuma-alueen kunnostustoimenpiteillä ja Renkajoen varren ongelmakohtiin pureutumalla. Suojeluyhdistys on ottanut hoitaakseen myös Vuohiniemen rukoushuoneen säilymisen paikkakunnan yhteisessä käytössä.

Lisäksi lautakunta päätti antaa kunniamaininnan Hämeenlinnan riistanhoitoyhdistykselle, joka on ”toiminut aktiivisesti, tuloksellisesti ja oma-aloitteisesti Hattelmalanjärven linnustollisia arvoja lisäävissä pienpetojen vähentämiseen liittyvissä toimissa”.

Ympäristöpalkinto on valokuvaaja Marjukka Vainion työ, Lilja Rubus, joka annetaan vuodeksi kiertopalkintona palkitun käyttöön. Ympäristöpalkinto luovutetaan Elomessuilla 11.8.2018. Kiertopalkinnon lisäksi palkittavalle annetaan 500 euroa.

Ympäristöpalkinto voidaan myöntää Hämeenlinnan kaupungissa tai Hattulan kunnassa toimivalle yksittäiselle ihmiselle, yhteisölle tai yritykselle. Ehdotuksia vuoden 2018 ympäristöpalkinnon saajaksi ovat voineet tehdä kaikki asiasta kiinnostuneet. Määräaikaan mennessä tuli kuusi ehdotusta.HÄSA

 

 

 

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic