Kanta-Häme Hämeenlinna

Renkolainen Kaarina Korventaka löysi Antti Holman kanssa heti saman aaltopituuden Mestaritekijöissä

Renkolainen Kaarina Korventaka kertoo, millaista oli työskennellä tosi-tv-ohjelmassa.
"Ohjelmaa katsoessa ei tajua, miten valtava on se tarvikkeiden määrä, mitä kymmenen kilpailijaa tarvitsee" kertoo Kaarina Korventaka tuoreeltaan Mestaritekijät-ohjelman teosta. Päätyökseen hän toimii Ihana-askartelulehden päätoimittajana. Työhuone on Wetterhoffin talossa. Kuva: Heli Karttunen
"Ohjelmaa katsoessa ei tajua, miten valtava on se tarvikkeiden määrä, mitä kymmenen kilpailijaa tarvitsee" kertoo Kaarina Korventaka tuoreeltaan Mestaritekijät-ohjelman teosta. Päätyökseen hän toimii Ihana-askartelulehden päätoimittajana. Työhuone on Wetterhoffin talossa. Kuva: Heli Karttunen

Uuden kädentaitajien tosi-tv-ohjelman tuomarina toimii renkolainen Kaarina Korventaka. Hänen työparinaan ja Mestaritekijä-ohjelman juontajana nähdään näyttelijä Antti Holma. Ensimmäinen jakso tuli ulos keskiviikkona.

Kaarina Korventaka, millaista oli työskennellä Antti Holman kanssa?

– Aivan hurmaavaa. Hän on valloittava persoona ja pääsin heti samalle aaltopituudelle. Holma oli ohjelman toinen käsikirjoittaja ja olin myös itse tuotannon asiantuntija-apuna, joten tapasimme jo ennen kuvauksia, mikä taas helpotti kameroiden eteen menoa. Hän loi rennon ja lämpimän ilmapiirin, kuten myös koko työryhmä. Ohjaaja korosti, että teemme hyvän mielen ohjelmaa, emme draamaa. Se oli ihanaa.

Esiinnyit tv-ohjelmassa ensimmäistä kertaa. Miten päädyit mukaan?

– Ohjelman tuottaneen Rabbit Filmsin tuottaja otti minuun yhteyttä ja kysyi, olisinko kiinnostunut olemaan mukana tällaisessa formaatissa. Ilmeisesti he olivat bonganneet minut askartelulehteni kautta, koska ohjelmia en ole ennen tehnyt.

Ohjelma kuvattiin viime elokuussa kahden ja puolen viikon aikana Raaseporissa Billnäsin ruukin vanhoissa tehdashalleissa. Millaista oli olla kameroiden edessä?

– Kyllä ensimmäisinä päivinä jännitti, mutta kun en ole mitenkään pääosassa, vaan tehtävänäni oli hoitaa tuomarointi ja neuvoa kilpailijoita, pystyin aika helposti loksahtamaan omaan rooliini.

Tuomarina jouduit aina pudottamaan jonkun pois, miltä se tuntui?

– Minulla oli kurjin rooli siinä ohjelmassa. Se oli välttämätöntä jännityksen ja tunnelman kannalta, mutta ikävää. Kun kilpailijat vielä käyttivät eri tekniikoita, oli tuomarointi hankalaa. Nyt kun olen katsonut muutaman jakson, olen miettinyt, näyttävätkö ratkaisuni kohtuullisilta. Onneksi joka jaksossa oli aina vieraileva tuomari apuna. He toivat omaa osaamistaan ja arvostivat eri asioita, mikä oli kivaa.

Antoiko esiintymiskokemus uusia näkökulmia esimerkiksi tv-työstä?

– Olen ollut seuraamassa muutaman kerran tv-tuotantoja, mutta esiintyminen oli uutta ja ihmeellistä. Piti vain luottaa omaan tekemiseen.

Miltä tuntui katsoa valmiita jaksoja?

– Lämpimät muistot kesän kuvauksista tulee mieleen jaksoja katsoessa. Katsomista helpottaa se, etten ollut pääroolissa. Kilpailijat joutuivat laittamaan itsensä ihan eri tavalla peliin. Toki nauhoitetun ohjelman teko on erilaista kuin suoran, fiilis on rennompi.

Onko jatkoa luvassa?

– TV5 tekee päätöksen jatkosta, kun ensimmäiset jaksot on nähty. Tekijänä olisi mahtavaa päästä tekemään toinenkin kausi. Siihen nähden, kuinka paljon suomalaiset tekevät käsitöitä, alan ohjelmia on tosi vähän.

Juttu on julkaistu Hämeenlinnan Kaupunkiuutisissa 8.2.2020.

Kaarina Korventaka

Syntynyt 1972.

Asuu Rengossa.

Perhe: aviomies ja kaksi lasta.

Koulutus: tekstiilityönopettaja ja vaatetusalan artenomi.

Ihana-askartelulehden päätoimittaja ja kustantaja.

Toimii tuomarina Mestaritekijä -tosi-tv-kilpailussa, joka starttasi TV5- ja Dplay-kanavilla 5.2.

Motto: ”Harjoitus tekee mestarin.”

Menot