fbpx
Kanta-Häme

Renkolaiset nuoret saavat oman tapahtuman – lauantaina koko kylä rullaa

Renko rullaa -tapahtuma järjestetään lauantaina 18.5. kello 14–18 Rengon koulun takana olevalla ulkoilukentällä ja skeittiparkissa. Osoite on Urheilutie 2. Kuva: Seppo Pessinen
Renko rullaa -tapahtuma järjestetään lauantaina 18.5. kello 14–18 Rengon koulun takana olevalla ulkoilukentällä ja skeittiparkissa. Osoite on Urheilutie 2. Kuva: Seppo Pessinen

Renko rullaa -tapahtuma järjestetään lauantaina. Mistä on kysymys, nuoriso-ohjaaja Virpi Toivonen?

– Renkolaiset nuoret ovat toivoneet omalle kylälle tekemistä. Rengon nuorisotilassa käy tietty porukka, joka kaipaa tekemistä. Rengossa on alakoululla monitoimitila, jossa nuoret voivat kokoontua tiistai- ja torstai-iltaisin.

Mistä tuli idea, että Renko rullaa?

– Nuorisotilassa käy paljon vauhdikkaita poikia, jotka ovat kiinnostuneita muun muassa mopoilusta. Juttelin Hämeenlinnan moottoripyöräilijät ry:n Mikko Raikkaan kanssa ja tuli idea järjestää moponuoria kiinnostava tapahtuma, jossa pääsee oikeasti ajamaan ja kokeilemaan taitojaan valvotusti.

– Ajatus on, että nuoret voivat tulla paikalle rullaten skeittilaudalla, rullaluistimilla, potkulaudalla, pyörällä, skootterilla, mopolla, kevarilla tai moottoripyörällä. Kaikille on omaa tekemistä tarjolla.

Mitä on ohjelmassa?

– Nuoret pääsevät oikeasti kokeilemaan ja testaamaan temppuja ja ajotaitojaan erilaisilla taito- ja ennakoivan ajon radoilla.

– Rullilla ollaan myös skeittirampilla. Hämeenlinnan Skate ry esittelee uusia skeittiparkkisuunnitelmiaan. Dj Pekka S. huolehtii tapahtuman musiikista.

– Tapahtumaan tulee pyörillä myös muun muassa Kipin grilli, Rengon VPK, Rengon säästöpankkisäätiö, Ravintola Rengon Pirtti, Härkätien puutavara ja Rengon rullalätkä.

Kenelle tapahtuma on tarkoitettu?

– Se on tarkoittu “nuokkarilla” käyville nuorille, mutta myös muille alueen nuorille.

Miten nuoret ovat ottaneet tapahtuman vastaan?

– Vähän varovaisesti. On muun muassa kysytty, saako keulia ja voiko tulla mopolla. Tietysti voi tulla mopolla, se on toivottavaa. Tämä on lajissaan ensimmäinen tällainen tapahtuma Rengossa, joten toivottavasti nuoret tulevat paikalle. HÄSA

Renko rullaa lauantaina 18.5. klo 14–18 Rengon koulun takana olevalla urheilukentällä ja skeittiparkissa.

Menot