fbpx
Kanta-Häme

Renkoon saapui 48 turvapaikanhakijaa

Renkoon perustettuun turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskukseen saapui viime yön aikana 48 turvapaikanhakijaa. Saapujista suurin osa on irakilaisia, mutta mukana on myös pieni ryhmä Afganistanista.

Tulijat on yön ja aamun aikana rekisteröity.

Pihlajalinna Oyj:n ylläpitämiin vastaanottokeskuksiin Rengossa ja Kokemäellä odotetaan lisää saapujia vielä tämän päivän aikana.

Lahjoituksia ei ole pyydetty

Pihlajalinnan viestintäjohtajan Terhi Kivisen mukaan Yle Satakunnan verkkosivuilla julkaistu uutinen lahjoitusten pyytämisestä on virheellinen.

– Meille on tullut valtavasti yhteydenottoja paikallisilta asukkailta, jotka ovat halunneet lahjoittaa vaatteita, kenkiä tai petivaatteita turvapaikanhakijoille. Resurssimme eivät riitä jokaiseen yksittäiseen tiedusteluun vastaamiseen, joten olemme siksi ohjeistaneet, että otamme mahdollisia lahjoituksia vastaan paikan päällä vastaanottokeskuksissa, Kivinen kertoo tiedotteessaan.

Kivisen mukaan Pihlajalinna tarjoaa turvapaikanhakijoille lain vaatimat perustarvikkeet ja muun muassa petivaatteet, eikä näitä tarpeita tarvitse kattaa lahjoitusvaroin. HäSa

 

 

Menot