fbpx
Kanta-Häme

Renkoviikko alkaa tänään

Järjestyksessään jo 28:s Renkoviikko nytkähtää käyntiin kuluvan viikon lopulla. Renkoviikko on täynnä erilaisia kylätapahtumia lähes koko ensi viikon ajan.
 
Viikon ensimmäinen virallinen tilaisuus on tänään torstaina, kun 15. kansainvälinen ART 20-näyttely avataan seurakuntatalossa klo 18. Perään on kello 19 kesäinen iltakonsertti kirkossa.
 
Seuraava päivä on perinteinen Tervaperjantai kylätalo Tukikohdassa Kaloisissa. Illa tapahtumavyöry käynnistyy kello 17. Perinteiseen tapaan on tervahaudan sytytys, tervanmyyntiä ja runsaasti muuta ohjelmaa.
 
Tukikohdassa on myös iltatori.
 
Samana päivä kirjastossa on kaksi esitystä Pellekaija duolta kello 10.30 ja 13.
 
Jaakon markkinat avaavat ovensa lauantaina kello 9. Markkinoiden yhteydessä julkistetaan muun muassa Vuoden 2013 Rengon Jaakko.
 
Jaakonjuhla on sunnuntaina Sotkalinnassa kello 17. Juhlassa esitetään Renko-Seuran Tunti tanssia–Rengossa kieltolain aikaan vuonna 1927 -näytelmä.
 
Seuraavalla viikolla tapahtumia riittää torstaihin saakka jokaiselle päivälle. Perintinen Kyläpäivä järjestetään tällä kertaa Nummenkylässä torstaina 25.7. klo 12–18. Esillä on muun muassa vanhoja autoja ja traktoreita, kyläläisten käsityömyyntipöytä, mieskuorolaulua. Tapahtuman aikana voi tutustua myös joulukuusimetsään. Samaisia metsän tuotteita myydään joulun alla Nummenkylän koululla.
 
Torstaina on myös Jaakon vaellus Vuohiniemen kappelilta Rengon kirkolle.
 
Rengossa on viikon aikana esillä myös lukuisia näyttelyitä.

Menot