fbpx
Kanta-Häme

Reskan katusoittaja tuli Italiasta

Viime viikkojen aikana Hämeenlinnan Reskalla on soitellut sähkökitaraa pitkänhuiskea, silmälasipäinen mies. Katusoittaja on kotoisin läheltä Veronan lähettyviltä Italiasta ja hänen nimensä on Carlo Polo.
 
– Muutin asumaan Tuulokseen kolme kuukautta sitten, Polo kertoo.
 
– Ihastuin suomalaiseen luontoon ja ihmisiin jo vuonna 2003, kun kävin täällä perheeni kanssa lomalla. Viime kesänä olin Jyväskylässä kolme kuukautta ja esiinnyin katusoittajana yhdessä Gerry Rosin kanssa. Kävin myös Kuopiossa, Oulussa ja Tampereella.
 
Tampereella Polo tapasi suomalaista kanteletta soittavan japanilaisen muusikon Tomoko Hatan. Kaksikon yhteisistä jamisessioista Sorsapuistossa syntyi Sorsalampi ambient-projekti, jonka tuloksen julkaistiin toukokuussa albumi Daydreaming. Lisäksi internetistä löytyy näytteitä Polon sooloprojektista Sounds From The Marshes, joka kallistuu tummemman metallimusiikin puolelle.
 
Odottaa oppilaita
 
Pienestä pojasta asti kitaraa soittanut 28-vuotias Polo on suorittanut popmusiikin tutkinnon Veronan musiikkikoulussa. Italiassa hän soitti viisi vuotta soolokitaristina Oversonic-yhtyeessä, joka esitti cover-versioita muun muassa Oasiksen ja Cranberriesien kappaleista.
 
– Muusikoilla ei ole helppoa Italiassa ja keikkoja riittää oikeastaan vain cover-bändeillä. Haluan kuitenkin kehittää ja viedä eteenpäin omaa musiikkiani.
 
– Katusoittolupien saaminen on vaikeaa, eikä katusoittajiin muutenkaan suhtauduta lainkaan yhtä suopeasti kuin täällä Suomessa.
 
Polo toivoo elättävänsä itsensä Suomessa muusikkona ja kitaransoiton opettajana. 
 
– Kaikenlaista on jo vireillä, pääsen mahdollisesti esimerkiksi opettamaan lapsia Tuuloksen kirkolla.
 
 

Menot