Kanta-Häme

Riihimäellä aloittava mielenterveys- ja päihdepotilaiden arviointiyksikkö laajenee myöhemmin maakunnalliseksi

Mielenterveys- ja päihdepotilaat pyritään jatkossa saamaan 1–3 vuorokauden sisällä ensitapaamiseen.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin psykiatrian poliklinikan, Riihimäen seudun terveyskeskuksen kuntayhtymän Mielenterveys- ja päihdeyksikön sekä Riihimäen kaupungin sosiaalitoimen kanssa perustettava uudenlainen arviointiyksikkö on nimetty Ketteräksi.

Kyse on pilottihankkeesta, jota on kuuden kuukauden kokeilun jälkeen tarkoitus laajentaa koko maakunnan kattavaksi.

– Psykiatrisen hoidon saatavuutta parannetaan tällä hankkeella merkittävästi. Aikaisemmin on voinut mennä jopa kuukausi lähetteen saapumisesta, että asiakas pääsee arviointiin, kertoo KHSHP:n psykiatrian tulosalueylilääkäri Tuula Metsä.

Oleellista on myös Ketterässä konkretisoituva monialainen ja organisaatiorajat ylittävä yhteistyö.

– Asiakkaan pallottelu lopetetaan. Meidän velvollisuutemme on tarjota asiakkaan tarpeisiin pohjautuva arvio hoidosta mahdollisimman nopeasti. Mielenterveys- ja päihdepotilaiden osalta odottelu voi olla joskus kriittistä. 

Ketterän toiminta alkaa maanantaina 10. huhtikuuta psykiatrian poliklinikan ja Mielenterveys- ja päihdeyksikön toimitiloissa Riihimäen Penttilänkadulla. Tiloissa työskentelee ammattilaisia kaikista kolmesta edellä mainitusta organisaatiosta.

Hoitoon tai palvelujen piiriin hakeutuminen ja lähettäminen sujuvat entiseen tapaan. Asiakkaat voivat, kuten tähänkin saakka, ottaa itse suoraan yhteyttä Riihimäen kaupungin sosiaalitoimeen tai mielenterveys- ja päihdeyksikköön.

Lääkärit tekevät entiseen malliin lähetteet erikoissairaanhoitoon ja pilotin työntekijät huolehtivat siitä, että kaikki yhteydenotot ja lähetteet siirretään asiakkaan suostumuksella Ketterä -arviointiyksikköön käsiteltäviksi.

 

 

 

 

 

 

 

Päivän lehti

19.9.2020

Fingerpori

comic