Kanta-Häme Riihimäki

Riihimäellä käynnistyy jo toinen Icehearts-joukkue

Peltosaaresta kootaan 25 esikouluikäistä poikaa mukaan toimintaan.
Jukka Vanninen Kuva: Juhani Salo
Jukka Vanninen Kuva: Juhani Salo

Ammattilaisjalkapallon jättänyt Jukka Vanninen alkaa syksyllä vetää Riihimäellä Icehearts-joukkuetta. Hän valmentaa esikouluikäisistä koottavaa 25 lapsen joukkuetta 12 vuoden ajan. Joukkueen laji ei hänen mukaansa välttämättä tule olemaan jalkapallo, vaan laji mietitään yhdessä joukkueen poikien kanssa.

Vannisen joukkueen lisäksi kaupungissa toimii jo Jarno Tuunasen vetämä Icehearts-joukkue, joka koottiin neljä vuotta sitten.

Icehearts on malli, jolla tuetaan lapsen kasvamista joukkueurheilun avulla. Jokainen joukkue on 12 vuotta kestävä yhteinen matka lapsuudesta aikuisuuden kynnykselle.

Mallia toteutetaan poikkihallinnollisesti yhdessä sosiaali- ja sivistystoimen ammattilaisten kanssa. Riihimäen kaupunki rahoittaa kahden Icehearts-joukkueen toiminnan.

Joukkueen kasvattaja on lasten tukena niin koulussa kuin vapaa-ajalla ja järjestää lapsille harrastustoimintaa joukkueen yhdessä valitseman lajin parissa. Icehearts on tukena kunnan peruspalveluille ja tarjoaa vaihtoehtoisen, tutkitusti toimivan mallin tukemaan syrjäytymisvaarassa olevia lapsia ja nuoria. HäSa