Kanta-Häme Riihimäki

Riihimäellä touhuttiin rakkauden hengessä – katso kuvat uusitusta Asematapahtumasta

Tapahtumapäivää kiiteltiin, uutta nimeä vierastettiin.
10-vuotias Viivi, 7-vuotias Veera ja 12-vuotias Iia testasivat heittotaitojaan Rakas Riksu -päivänä Riihimäen kaupunginmuseon edustalla. Tyttöjen takana vasemmalla Iian äiti Heidi Rouvali ja oikealla Viivin ja Veeran äiti Susanna Heikkinen. Kaikki kuvat: Tomi Vesaharju

– Rakas Riksu. Erikoinen nimivalinta. Kuulostaa jotenkin mahtipontiselta, vaikka onhan Riihimäellä totta kai rakkautta, kommentoi Heidi Rouvali entisen Asematapahtuman uutta nimeä.

Myös Susanna Heikkinen piti nimeä hassuna.

– Se ei oikein aukea, ei varsinkaan ulkopaikkakuntalaiselle. Asematapahtuma oli selkeä ja ytimekäs nimi. Riksu on asemakaupunki, ja tapahtuma tapahtui asemalla.

Mutta ei nimi päivää pahenna: varsinkin lapsiperheet viihtyivät vähintään yhtä hyvin kuin aiemminkin. Myös Heikkinen ja Rouvali olivat paikalla lastensa kanssa.

Tapahtuma-aluetta oli muutettu ja laajennettu. Pääpaikka oli siirretty rautatieaseman edestä kaupunginmuseolle, jonka edustalla nähtiin neljän tunnin setti musiikki- ja tanssiesityksiä.

 

Puolueiden ja järjestöjen teltat oli tällä kertaa blokattu varsinaisen ohjelma-alueen ulkopuolelle kadunvarteen.

Rouvali piti ratkaisua onnistuneena. Heikkinen piti enemmän vanhasta mallista, jossa puolueita ja niiden ehdokkaita markkinoitiin muun annin seassa.

– Yhteisöllisyys ehkä hiukan kärsii tällaisesta hajanaisuudesta.

 

Asematapahtuma kuopattiin ja Rakas Riksu perustettiin siksi, että jokasyksyinen tapahtumapäivä jäi Riihimäen kaupungin järjestettäväksi. Kaupungin lisäksi mukana oli museoita, seurakunta, Rautatienpuiston asukasyhdistys, Punaista Taloa ylläpitävä Pompoti sekä monia muita esiintyviä ja osallistuvia tahoja.

Avaussanat lausunut Riihimäen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Miia Nahkuri (sd.) sanoo, että kaupunki pyrkii edesauttamaan ihmisten kohtaamista.

– On muutenkin tärkeää järjestää tänne monipuolisia koko perheen tapahtumia, joista löytyy jokaiselle jotain.

Temaattisesti kaupunki linkitti uusvanhan Riksu-päivän EU:n kulttuuriperinnön teemavuoteen ja Euroopan kulttuuriympäristöpäiviin.

Rakas Riksu -päivän aikana kisattiin lauantaina myös perinteinen Asemajuoksu.

 

Päivän hengessä myös Heikkinen ja Rouvali tunnustivat rakkautensa Riksuun.

– Asuin välillä muualla mutta tulin kuitenkin takaisin, Heikkinen kertoi.

Heistä Riihimäki sopii hienosti etenkin lapsiperheille. Kaupunki on sopivan pieni, ympäristö turvallinen ja kaikki lähellä. Palvelut pelaavat hyvin.

– Jos rahaa olisi enemmän, palveluja voisi tietysti aina parantaakin. Ja lasitehtaan alueesta voisi rakentaa kulttuurikeskuksen, Heikkinen lisäsi.

Rouvali kehaisi Riksun henkeä.

– Ihmiset tuntevat hyvin toisensa ja tekevät asioita yhdessä, mistä tämäkin tapahtuma on hyvä esimerkki.

10-vuotias Viivi, 7-vuotias Veera ja 12-vuotias Iia testasivat heittotaitojaan Rakas Riksu -päivänä Riihimäen kaupunginmuseon edustalla. Tyttöjen takana vasemmalla Iian äiti Heidi Rouvali ja oikealla Viivin ja Veeran äiti Susanna Heikkinen. Kaikki kuvat: Tomi Vesaharju
Lapset kerääntyivät kaupunginmuseon edustalle seuraamaan Kikattavan Kakkiaisen esitystä.
Kikattava Kakkiainen hyppäsi lauteille kahteen kertaan.
Puolueiden ja järjestöjen teltat löytyivät tänä vuonna Pohjoisen Asemakadun varresta Punaisen talon liepeiltä.
Lapset keräsivät puolueiden ilmapalloja.
Yleisöä kannustettiin yhteislauluun. Meneillään Sinua, sinua rakastan.
Tapahtuman viimeinen ohjelmanumero oli yhteislaulu Jussinmäen Jukeboksin johdolla.

Päivän lehti

18.1.2020