Kanta-Häme Riihimäki

Riihimäellä vedotaan lakkautusvaarassa olevien koulujen puolesta – Palveluverkkoselvitykselle haukut

Pro Kotikaupunki -ryhmän pikavauhtia keräämällä nimilistalla vaaditaan palveluverkkouudistuksen palauttamista valmisteluun.
Riihimäen kaupunki aikoo sulkea muun muassa Patastenmäen koulun. Kuva: Pekka Rautiainen
Riihimäen kaupunki aikoo sulkea muun muassa Patastenmäen koulun. Kuva: Pekka Rautiainen

Riihimäen kaupungin suunnitelma sulkea viisi koulua on poikinut hätäisen vetoomuksen lakkautuslistalle päätyneiden koulujen säilyttämiseksi.

Pro Kotikaupunki -Facebook-ryhmässä julkaistu vetoomus lähetettiin maanantaiaamuna kaikille Riihimäen kaupunginvaltuutetuille. Allekirjoittajat vaativat, että kaupunginhallitus palauttaa tämän illan kokouksessaan palveluverkkoselvityksen takaisin ”tarkempaan selvitykseen”.

Selvitykselle sapiskaa

Vetoomuksen mukaan palveluverkkouudistukseen liittyvä toimenpide-esitys on hylättävä muun muassa siksi, että sen pohjana oleva palveluverkkoselvitys on ”riittämätön, laadultaan huono ja sisältää jopa virheellistä tietoa”. Allekirjoittajat moittivat, ettei esityksessä ole huomioitu esimerkiksi lapsivaikutuksia eikä ”niitä moninaisia kielteisiä vaikutuksia, joita esitetyillä muutoksilla voisi olla asuinalueille”.

He katsovat, että esitys on ”räikeässä ristiriidassa kaupungin arvojen kanssa” ja ettei uudistuksen valmistelussa ole kuultu kaupunkilaisia avoimesti ja läpinäkyvästi.

Vain yhden yön nimet

Vetoomuksen allekirjoittajiksi on mainittu ”Haapahuhdan koulun, Lasitehtaan koulun, Patastenmäen koulujen, Eteläisen koulun, Uramon koulun, Jukolan koulun ja Herajoen koulun nykyisten ja tulevien oppilaiden huolestuneet vanhemmat sekä muut asianosaiset kaupunkilaiset”.

Ryhmän mukaan allekirjoitukset kerättiin sunnuntain ja maanantain välisenä yönä, jonka aikana kasaan saatiin 191 nimeä. HÄSA

Lue myös: Riihimäki tiivistää ja myllää palveluverkkoaan – Nämä koulut ja päiväkodit aiotaan sulkea

Päivän lehti

20.9.2020

Fingerpori

comic