Kanta-Häme Riihimäki

Riihimäen asukkaille kysely opintojen järjestämisestä – Kaupunkiin tulossa uusi monitoimitalo, jossa toimisi sekä varhaiskasvatus että opetus

Palveluverkkouudistus on tuomassa Riihimäkeen uuden monitoimitalon. Kaupunki päätti myös siirtää Riihimäen 60-vuotisjuhlat ensi vuoteen.

Riihimäen kaupunki järjestää kaupunkilaisille suunnatun kyselyn opintojen järjestämisestä tulevaisuudessa. Kysely on osa kaupungin palveluverkon uudistamista.

Riihimäen kaupunginhallituksen asettama ohjausryhmä on valmistellut keväästä asti Riihimäen tulevaisuuden palveluverkkoa. Nyt ohjausryhmä on valinnut kolme mallia, joiden vaikutuksia arvioidaan tarkemmin.

Osana ennakkoarviointia ohjausryhmä toteuttaa viikolla 33 verkkokyselyn alakoulujen oppilaille, huoltajille ja henkilöstölle sekä kaupungin asukkaille.

Oppilaat, huoltajat ja henkilöstö saavat linkin kyselyyn opintojärjestelmä Helmin tai sähköpostin kautta. Asukkaat pääsevät vastaamaan kyselyyn kaupungin verkkosivujen kautta, kun kysely on julkaistu.

Uudistus tuomassa monitoimitalon

Viikolla 33 toteutettavan kyselyn lisäksi asukkaille tarjotaan mahdollisuus kertoa näkemyksensä kaupungin nuorisopalveluista. Ohjausryhmä tiedottaa tavasta ja aikataulusta myöhemmin.

Lautakunnat lausuvat malleista kahdesti: ensimmäisen kerran elokuussa ja toisen kerran ennakkoarvioinnin valmistuttua syyskuussa. Ohjausryhmä pyytää lausunnon myös nuorisovaltuustolta sekä vanhus- ja vammaisneuvostolta.

Kaupunginhallitukseen palveluverkko etenee 21. syyskuuta. Kaupunginvaltuusto päättää verkosta 28. syyskuuta.

Tuleva palveluverkko sisältää näillä näkymin monitoimitalon. Aseman läheisyyteen rakennettavaan monitoimitaloon sijoittuisi varhaiskasvatuksen ja opetuksen tiloja sekä nuorison ja vapaan sivistystyön palveluja.

Palveluverkon uudistamisesta ja asiakaskyselystä voi lukea lisää keskiviikon Hämeen Sanomista.

Syntymäpäivät siirtyvät

Kaupunginhallitus tiedotti maanantaina myös kaupungin syntymäpäivien siirtymisestä. Riihimäen 60-vuotisjuhlat päätettiin siirtää tämän vuoden syksystä ensi vuoden syksyyn.

Kaupunki järjestää syntymäpäiväjuhlien sijaan syyskuussa kuntalaisille pienimuotoista ohjelmaa, johon ei liity yli 500 hengen kokoontumisia. Kaupunki tiedottaa ohjelmasta myöhemmin. HÄSA

Päivän lehti

25.9.2020

Fingerpori

comic