Kanta-Häme

Riihimäen johtokaksikko sai teatteripalkinnon

Ohjaaja Saana Lavasteen ja tuottaja Saara Rautavuoman perustama Teatteri 2.0 on saanut tämänvuotisen Kulttuurirahaston Olavi Veistäjän palkinnon.

Lavaste ja Rautavuoma toimivat muiden töidensä ohessa myös Riihimäen teatterin taiteellisen johtoryhmä jäseninä yhdessä toimitusjohtaja Niina Torkon kanssa.

Toinen Olavi Veistäjä -palkittu teatteritaitelija on Seinäjoen kaupunginteatterin johtaja Vesa Tapio Valo. Palkinnot myönnetään valtakunnallisesti merkittävästä, tuoreesta teatteriteosta. Ne luovutettiin Tampereen teatterikesän avajaisissa tiistaina.

Palkintolautakunnan mukaan Teatteri 2.0 on osoittanut, että teatteri voi organisaationa olla lähes höyhenenkevyt, mutta se voi liikkua ja tehdä tuotantoyhteistyötä lähes kenen kanssa tahansa.

Teatteri on viimeksi toteuttanut Helsingin rautatieasemalla Emilia Pöyhösen kantaesityksen Kuka tahansa meistä yhdessä Suomen kansallisteatterin ja VR:n kanssa.

Aiemmissa produktioissa on käsitelty mm. maanomistusta ja ilmastonmuutosta ja limitetty Sääksmäkeläisten maanviljelijöiden kanssa toteutettua yhteisöteatteriprojektia Pohjantähti-uustulkinntaan. (HäSa)

Päivän lehti

30.5.2020