fbpx
Kanta-Häme

Riihimäen nuorille jälleen menestystä robotiikan MM-kisoista: Team Orangelle Amaze Award -palkinto

Team Orange eli Aapo Hakuni (vas.), Lauri Helander ja Eero Isotalo selviytyivät semifinaaliin robotiikan MM-kisoissa Yhdysvalloissa. Kuva otettu robotiikan SM-kisoissa vuonna 2018. Kuva: Esko Tuovinen
Team Orange eli Aapo Hakuni (vas.), Lauri Helander ja Eero Isotalo selviytyivät semifinaaliin robotiikan MM-kisoissa Yhdysvalloissa. Kuva otettu robotiikan SM-kisoissa vuonna 2018. Kuva: Esko Tuovinen

Riihimäkeläinen Team Orange voitti Amaze Award -palkinnon robotiikan MM-kisoissa Yhdysvalloissa. Joukkueessa kilpailivat Harjunrinteen koulun kahdeksasluokkalaiset Aapo Hakuni, Eero Isotalo ja Lauri Helander. Tuomariston vakuuttivat muun muassa robotin suunnittelu ja sen tehokkuus ja onnistuneisuus.

– Opiskelijat ymmärsivät ja selittivät kuinka he työskentelivät yhdessä ja kehittivät robottinsa, tuomaristo kiittää perusteluissaan.

Team Orange venyi yli 400 joukkueen kisassa semifinaaleihin, siellä tie nousi kuitenkin pystyyn. Team Orangen menestys jatkoi riihimäkeläiskoulujen hyvää menestystä robotiikan MM-kisoissa, sillä jo aiemmin Team 4 Robotics eli Teemu Karjalainen, Jeremiah Allred ja Eemil Lähteenmäki voitti Inspired Award -palkinnon.

Robotiikan MM-kisat järjestetään Yhdysvaltojen Kentuckyssa. Riihimäeltä kisoihin osallistuu yhteensä neljä joukkuetta: kolme Harjunrinteen koulusta ja yksi Riihimäen lukiosta. Kaikki neljä joukkuetta saavuttivat osallistumisoikeuden eli maapaikan tammikuussa Riihimäellä järjestetyissä SM-kisoissa. Robotiikan maailmanmestaruuskilpailuihin osallistuu yhteensä lähes 1400 joukkuetta yli 30 maasta.

Robotiikkaa alakoulusta alkaen

Riihimäellä voi syksystä 2019 alkaen opiskella robotiikkaa kaikilla kouluasteilla esiopetuksesta lukion loppuun saakka. Robotiikan varhaiskasvatussuunnitelma on parhaillaan lausuntokierroksella ja se on tarkoitus hyväksyä lautakunnassa kesäkuussa. Lisäksi Riihimäen lukio on hakenut lupaa robotiikan erityistehtävää varten. Kaupungissa on järjestetty myös lukuisia robotiikkakisoja. Viimeksi tammikuussa 2019 Urheilutalolla kisattiin robotiikan SM- ja EM-mitaleista.

Lisäksi kaupunki rakentaa yhdessä Hyria Koulutus Oy:n, Hämeen ammattikorkeakoulun ja Riihimäen Tilat ja kehitys Oy:n kanssa robotiikan kampusta, jossa yritykset ja opiskelijat voivat työskennellä yhdessä.

Asiasanat

Menot