Kanta-Häme Riihimäki

Riihimäen ostolaskut ovat nyt internetissä

Riihimäen kaupunki on julkistanut ostolaskunsa internetissä. Tammi-kesäkuun laskuja kuluvalta vuodelta voi tarkastella kaupungin verkkosivuilla.

Riihimäen kaupungin tavoitteena on viestiä avoimesti toiminnastaan. Kaupungin johtoryhmä päätti elokuussa laskujen julkaisemisesta.

Nyt ensimmäiset raportit ostolaskuista on saatu kaikkien ulottuville. Jatkossa kaupunki päivittää tiedot samalle sivulle puolivuosittain.

– Tämä on yksi tapa lisätä kaupunkilaisten mahdollisuuksia saada tietoja kotikaupunkinsa toiminnasta. Toivomme, että tietojen julkaisu tuo myös vahvan luottamuksen siihen, että toimintamme kestää tarkastelun kaikissa tilanteissa, kertoo talous- ja hallintojohtaja Kari Ora kaupungin lähettämässä tiedotteessa.

 

Ostolaskuja voi tarkastella tästä linkistä.

Nyt julkistettavien tietojen avulla kaupungin toimialojen ja -alueiden ostolaskuja pääsee tarkastelemaan toimittaja-, tiliryhmä- ja tilitasoilla.

Laskut julkaistaan Excel-taulukkolaskentaohjelman kokoomatiedostoina. Tämä antaa mahdollisuuden jäsentää ja suodattaa tietoja sekä vertailla ostojen toteutumia eri tavoin.

Aiemmin ostolaskujaan ovat julkistaneet muiden muassa Hämeenlinna, Helsinki ja Vantaa. HäSa