Kanta-Häme Riihimäki

Riihimäen rautatieasema mukana EU-pilotissa – Paikallisia yrityksiä pyydetään mukaan asemanseudun kehittämiseen

Asemanseudun toimivuutta halutaan parantaa robotiikalla.
Arkistokuva Riihimäen rautatieasemalta. Kuva: Pekka Rautiainen
Arkistokuva Riihimäen rautatieasemalta. Kuva: Pekka Rautiainen

Riihimäellä halutaan kehittää asemanseutua. Kaupunki onkin lupautunut mukaan EU-pilottihankkeeseen, jossa parannetaan esteetöntä ja turvallista liikkumista rautatieasemilla. Riihimäen rautatieasema on valittu hankkeeseen ainoana kohteena Suomesta.

– Koska Riihimäki tunnetaan robotiikasta ja teknologian kehityksestä, on asemanseudun esteettömyyden ja turvallisuuden parantaminen niiden avulla luontevaa, kertoo Riihimäen kaupungin liikenneasiantuntija Elina Lämsä tiedotteessa.

Asemanseudun kehittämiseksi eri alojen yrityksiä kutsutaan mukaan ratkaisuja suunnittelemaan. Innovaatiotilaisuuksiin voi ilmoittautua sunnuntaihin 30.8. asti osoitteessa https://www.lyyti.fi/reg/in2stempo.

Tavoitteena esteetön matkustaminen

Yritykset voivat tarjota pilottiin jo olemassa olevaan palveluaan tai tulla mukaan kehittämään jotain täysin uutta.

– Mukaan voi lähteä esimerkiksi yritys, jonka palveluna on kuljetus- ja avustuspalvelut, tuotteena tai osaamisena nostin- ja avustinteknologia tai yritys, joka on muuten innovatiivisesti kehitystyötä tekevä palveluntarjoaja vaikkapa sovelluskehityksen alalla, Lämsä kertoo.

Väylävirasto järjestää ilmoittautuneille elo-syyskuussa etäyhteyksin webinaarin ja innovaatiotyöpajan. Tavoitteena on löytää uusia toimintatapoja esteettömään matkustamiseen.

Asemanparannushanke kuuluu laajaan tutkimus- ja innovaatio-ohjelmaan Shift2Railiin, jolla edistetään älykästä ja kestävää kasvua rautatiealalla. HÄSA

Päivän lehti

29.9.2020

Fingerpori

comic