Kanta-Häme Riihimäki

Riihimäen robotiikkaopetus kiinnosti satoja pop up -koulussa vierailleita

SuomiAreenan vierailijat pääsivät testaamaan riihimäkeläisoppilaiden tekemiä robotteja.
Robotiikan SM-kisoissa kilpailtiin Riiihimäen Urheilutalolla vuonna 2018. Riihimäen Harjunrinteen joukkue Magic Vix testasi robottiaan viime hetkillä ennen kilpailua. Onni Laine (keskellä) neuvoo ohjaimissa olevaa Atitaya Thinchaturatia Sofia Latvalan seuratessa tilannetta. Taustalla myös opettaja Reetta Viitanen.

Riihimäen robotiikkaopetukseen tutustui Porin SuomiAreenassa satoja ihmisiä.

Pop up -koulussa vierailleet pääsivät muun muassa testaamaan riihimäkeläisoppilaiden tekemiä ja kilpailuissa käytettyjä robotteja.

Riihimäen sivistysjohtaja Esa Santakallio puhui torstaina SuomiAreenan rantalavalla siitä, miksi robotiikkaa kannattaa opiskella ja millaista robotiikan opetus peruskoulussa on.

– Useat vierailijat ihastelivat, miten olemme pystyneet järjestämään näin kokonaisvaltaisen robotiikkaopetuksen paketin, Santakallio sanoo.

– Lisäksi meiltä tiedusteltiin voisiko Riihimäen lukio tarjota opetusta myös valtakunnallisesti. Haemme edelleen lukion robotiikkaopetuksen valtakunnallista erityistehtävää. Tämä olisi se tapa, jolla pystyisimme kehittämään ja tarjoamaan opetusta myös Riihimäen ulkopuolelle.

Riihimäki osallistui SuomiAreenaan osana Opettajien Ammattijärjestön (OAJ) nykykoulun esittelyä.

Santakallion lisäksi robotiikkaopetusta esitteli Porissa robotiikkaopettaja Reetta Viitanen ja kahdeksan robotiikkaa opiskelevaa nuorta.

– Nuoret lähtivät kesken loman ja heräsivät aamulla viideltä, jotta he pääsivät tänne. Se kertoo sitoutumisesta ja kiinnostuksesta robotiikkaopetusta kohtaan. Nämä nuoret ovat parhaita suurlähettiläitä, mitä Riihimäellä voi olla, Santakallio sanoo.

 

Robotiikan edelläkävijä

Riihimäen tavoitteena on olla robotiikan pääkaupunki vuoteen 2030 mennessä.

Robotiikkaa opetetaan Riihimäellä kaikille lapsille ja nuorille varhaiskasvatuksesta lukion loppuun asti.

Robotiikka on kirjattu esi- ja perusopetuksen sekä lukion opetussuunnitelmiin, ja jo alakoulun ensimmäiseltä luokalta lähtien jokainen oppilas osallistuu robotiikkaopetukseen osana käsityötunteja. Viidennestä luokasta alkaen robotiikkaa tarjotaan valinnaisaineena. Kaikissa kouluissa on myös vapaaehtoisia robotiikkakerhoja.

Lisäksi Riihimäki rakentaa yhdessä oppilaitosten ja elinkeinoelämän kanssa robotiikkakampusta. Riihimäen lukio hakee lupaa robotiikan erityistehtävää varten.

Kaupungissa on järjestetty lukuisia robotiikkakisoja, joista viimeisimpänä tammikuussa 2019 pidetyt SM- ja EM-kisat. Riihimäkeläisnuoret ovat myös osallistuneet robotiikan MM-kisoihin hyvällä menestyksellä.

Seuraavan kerran Riihimäellä kilpaillaan robotiikassa helmikuussa 2020, jolloin kaupungissa järjestetään SM-kilpailut. HÄSA

Päivän lehti

20.1.2020