Kanta-Häme

Riihimäen seutu katsoo Husin puoleen

Riihimäen seudun kolme kuntaa selvittävät, voidaanko sairaanhoitoa järjestää yhdessä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) Hyvinkään sairaalan kanssa.

Hus-piirin Hyvinkään sairaalassa ja Hyvinkään terveyskeskussairaalassa on lähivuosina edessä vähintään 70 miljoonan euron saneeraus ja laajennus.

Riihimäen hallintojohtaja Jussi Savola kertoo, että nyt halutaan selvittää, voiko Kanta-Hämeen keskussairaalan Riihimäen yksikön (Ryks) leikkaussaleja käyttää Hyvinkään sairaalan evakkotiloina remontin aikana.

– Samalla haluamme katsoa, mitä palveluja Hyvinkään sairaalalla on tarjolla ja voiko Hyvinkää puolestaan käyttää Ryksin tiloja hyödyksi. Tavoite on saada Ryksin tilat täyskäyttöön, Savola toteaa.

Erikoissairaanhoitopiirien palvelujen käyttäjäkunta muuttuu väkisinkin, kun kuntalaiset pääsevät ensi vuoden alusta lähtien itse valitsemaan, mistä hakevat hoidon.

Riihimäen terveyskuntayhtymä kaavailee Ryksin tiloihin koko Riihimäen seudun alueellista terveyspalvelujen keskusta.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri aikoo siirtää vaativat leikkaukset Hämeenlinnaan ja keskittää Ryksiin tilalle lisää päiväkirurgiaa. Sairaanhoitopiirin päätökset ovat vielä tekemättä.

Hus-yhteistyöstä tehtävä virkamiesselvitys valmistuu ensi huhtikuuhun mennessä. Riihimäen terveyskuntayhtymän Ryksin ja kuntien terveysasemien kehittämisen suunnittelu riippuu tulevasta kuntarakenteesta ja hallituksen sote-linjauksista. (HäSa)

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic