Kanta-Häme

Riihimäen suojeltu linja-autoasema ei mene kaupaksi

Vanha linja-autoasema ei ole kiinnostanut ostajia. Riihimäen kaupunki laittoi rakennuksen myyntiin lokakuun alkupuolella, mutta määräaikaan mennessä tekniikan ja ympäristön toimialalle ei jätetty yhtään tarjousta.

– Jatkamme nyt tarjousten jättöaikaa ensi tammikuun 10. päivään. Jollei siihenkään mennessä saada tarjouksia, mietimme toisenlaisia markkinointitapoja, kertoo rakennuspäällikkö Hannu Mattila Riihimäen kaupungilta.

Rakennus seisoo lähes tyhjänä. Vielä kesällä tiloissa toiminut työttömien työpaja on muuttanut talosta pois. Nyt talossa toimii vuokralaisena R-kioski. Kellaritiloista osa on varastokäytössä.

Kaupunki aikoi purkaa rakennuksen 2000-luvulla, mutta arkkitehtonisesti ja kaupunkikuvalle merkittävä arkkitehti Matti Jaatisen suunnittelema rakennus jouduttiin suojelemalla asemakaavaan.

Taiteilijat, yhdistykset ja eri seurat ovat toivoneet talosta kulttuurille toimintakeskusta, mutta rakennus päätettiin myydä.

Linja-autoasemasta on muodostettu osakeyhtiö, joka on kaupungin omistamalla tontilla vuokralaisena. Vuokrasuhde jatkuu edelleen, vaikka rakennus myydään.

Runsaan tuhannen neliömetrin suuruinen rakennus on valmistunut vuonna 1956 ja sen julkisivu on suojeltu kulttuurihistoriallisesti arvokkaana. HäSa

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic