Kanta-Häme Riihimäki

Riihimäen Työväentalomuseon kesänäyttely vie rautateille

Riihimäkeläinen museo on auki syyskuun loppuun asti.
Riihimäen Työväentalomuseo havainnollistaa toimintaa, jota työväentaloilla on yli vuosisadan ajan ollut. Kuva: -
Riihimäen Työväentalomuseo havainnollistaa toimintaa, jota työväentaloilla on yli vuosisadan ajan ollut. Kuva: -

Riihimäen valtakunnallisen Työväentalomuseon kesäkausi käynnistyi sunnuntaina 5. heinäkuuta.

Kauden aloitus viivästyi poikkeusolojärjestelyjen takia kahdella kuukaudella. Alkukesän aikana valmisteltiin poikkeusoloista johtuen hieman alkuperäissuunnitelmia suppeampaa kesänäyttelyä sekä parannettiin museon saavutettavuutta somessa.

Toimivat työväentalot ja yleisemminkin seurantalot ovat merkittävä osa yhteistä suomalaista kulttuurihistoriaamme ja lisäksi vireä osa tämän päivän paikallista elämää. Riihimäellä vuonna 1969 aloittanut Työväentalomuseo havainnollistaa toimintaa, jota työväentaloilla on yli vuosisadan ajan ollut.

Museorakennus ja sen perinteikäs kalusto ovat näyttelykohteita jo itsessään.

Aitoon ympäristöön sijoitetut kokoelmat koostuvat arkistoista, valokuvista sekä mielenkiintoisesta esineistöstä, jotka liittyvät työväenliikkeen historiaan ja järjestötoimintaan eri rientoineen.

Perusnäyttelyn yhteydessä on kesänäyttely Rata – Risteys – Riihimäki. Näyttely on koottu rautatien ympärille, täyttäähän museon vieritse kulkeva Pietarin rata 150 vuotta.

Riihimäen kaupungin 60-vuotisjuhla, kaupungin kehittyminen radan risteykseen ja työläisten historia ovat osa näyttelyn teemaa.

Työväentalomuseo on avoinna sunnuntaisin kello 12–16 syyskuun loppuun asti. Lisäksi museo on avoinna Riihimäki-päivän tienoilla perjantaina 11.9. kello 12–19 ja lauantaina 12.9. kello 12–16.

Mahdolliset muutokset poikkeusolojen ohjeistuksessa saattavat vaikuttaa museon toimintaan.

Poikkeusolot otetaan museolla muutoinkin huomioon ja kävijöitä muistutetaan muun muassa käsihygieniasta. Ryhmille voidaan järjestää opastuksia normaalien museoaukiolojen ulkopuolella rajoitukset huomioiden.

Päivän lehti

4.8.2020