Kanta-Häme Riihimäki

Riihimäen vuoden yrittäjille henkilökunta on yrityksen tärkein voimavara

Riihimäen vuoden yrittäjänä palkittiin Riihimäen Ritema Oy:n Juha ja Erja Eiro.
Erja ja Juha Eiron Riihimäen Ritema Oy valmistaa hyötyajoneuvojen osien lisäksi osia esimerkiksi julkis- ja myymäläkalusteisiin. Tuotteita löytyy lisäksi muun muassa risteilyaluksista, jäähalleista, auditorioista ja katsomoista. Kuva Jouni Lehtonen.

Yrityksen tärkein voimavara on taitava ja luotettava henkilökunta. Näin sanovat Riihimäen vuoden yrittäjänä palkitun Riihimäen Ritema Oy:n yrittäjät Juha ja Erja Eiro.

Ritema tekee metallituotteiden alihankintaa esimerkiksi hyötyajoneuvojen valmistajille. Tuotteilla on korkea jalostusaste. Ne ovat tyypillisesti ohutlevystä laserleikattuja, pintakäsiteltyjä ja kokoonpanoa vaativia osia.

– Asiakkaillamme on kovat laatuvaatimukset, joten tekemisen tulee olla kurinalaista. Tämä tarkoittaa, että tavoitteena on 100 prosentin toimitusvarmuus, reklamaatioita ei tule, ei laadusta eikä toimituksista, Juha Eiro kertoo.

Laatu varmistetaan varautumalla ja ennakoimalla. Asiat ovat todennettuja, sertifioituja ja henkilökunta perehdytetään työhön sekä laatu- ja ympäristöasioihin.

Riihimäen Ritema joutuu kamppailemaan työvoimapulan kanssa. Työntekijöitä koulutetaan itse.

– Otamme väkeä isolla haavilla sisään ja koulutamme. Meille kuuden kuukauden koeaika on erittäin tärkeä. Siinä ajassa puolin ja toisin nähdään, onko työntekijä sopiva tehtävään.

Viimeksi yrityksessä on investoitu kuitulasertekniikkaan ja hankittu lisää toimitilaa naapurista.

Yksi harppaus on kesällä alkanut yhteistyö Alcol Technicsin kautta. Suomalaiseen Algol-konserniin kuuluva yritys tuo maahan muun muassa istuimia suomalaisille työkonevalmistajille. Riihimäellä hoidetaan niiden varastointi ja jatkologistiikka. Istuimet tulevat perusvalmiina ja Ritemalla niihin tehdään tarvittavat muutostyöt. HäSa

Teksti ja kuva: Jouni Lehtonen

 

 

 

 

 

 

Riihimäen Ritema Oy

Yrittäjät Erja ja Juha Eiro

Perustettu vuonna 1997

Työntekijöitä 41

Liikevaihto 3,8 M€

Toimialana metalliteollisuus

Markkina-alueena kotimaa ja Eurooppa