Kanta-Häme Hämeenlinna

Riihimäkeläinen myi tuhansia vaaralliseksi huumeeksi luokiteltavia lääkepillereitä – Sai reilun vuoden ehdollista vankeutta

Mies osti useissa erissä suuria määriä huumeita, mutta myyjät jäivät tuntemattomiksi.
Kanta-Hämeen käräjäoikeus pitää majaansa Hämeenlinnan keskustan Oikeustalossa. Kuva: Terho Aalto
Kuva: Terho Aalto

Laajaa huumekauppaa harjoittanut riihimäkeläismies sai torstaina 11. kesäkuuta tuomion Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa.

Loppuvuodesta 2019 mies oli ostanut kolmessa erässä yli 12 000 Ksalol-tablettia. Poliisi takavarikoi mieheltä noin 3500 Ksalol-tablettia.

Lisäksi miehellä oli hallussaan ainakin 200 Subutex-tablettia, jotka hän oli myynyt noin 8 200 eurolla. Näistä poliisi ehti takavarikoida vain 17,5 tablettia.

Joulukuussa mieheltä takavarikoitiin pienempiä eriä useita erilaisia huumaavia lääkkeitä, LSD-annos, pieni määrä kokaiinia, amfetamiinia sekä marihuanaa. Lisäksi mieheltä löytyi psykedeelisinä päihteinä käytettäviä sieniä kasvualustalla.

 

Vuonna 1994 syntynyt mies tunnusti rikokset. Aineet mies kertoi hankkineensa Hämeenlinnasta, Keravalta ja Helsingistä, mutta myyjät jäivät tuntemattomiksi.

Oikeuden mukaan rikoksissa on ollut kyse suuresta määrästä ja joidenkin aineiden osalta erittäin vaarallisesta huumausaineesta.

Käräjäoikeus tuomitsi miehen törkeästä huumausainerikoksesta, kätkemisrikoksesta ja laittoman kaasusumuttimen hallussapidosta tulleesta lievästä ampuma-aserikoksesta yhden vuoden ja kahden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Lisäksi mies tuomittiin menettämään valtiolle huumausaineen myynnistä saamansa hyöty 23 250 euroa, josta häneltä on takavarikoitu 20 985 euroa.

 

Mies on aikaisemmin saanut yhden ehdollisen vankeusrangaistuksen. Tuomiolauselmassa todetaan, että oikeuskäytännön mukaan vielä toinen vankeusrangaistus voidaan tuomita ehdollisena ja että ehdollinen vankeus on riittävä rangaistus.

Käräjäoikeuden tuomio ei ole lainvoimainen. HäSa

Päivän lehti

11.7.2020