Kanta-Häme

Riihimäkeläisestä Antti Henttosesta Vuoden karavaanari

SF-Caravan ry on nimennyt riihimäkeläisen Antti Henttosen Vuoden karavaanariksi 2016. Valinta julkistettiin Caravan Show -messujen avajaisissa Turussa viikonvaihteessa.

Antti Henttonen, 62, tunnetaan karavaanareiden ja maamme leirintäalueyrittäjien keskuudessa enemmän töidensä kautta kuin jatkuvasti esillä olevana järjestöaktiivina. 

Graafisena suunnittelijana varsinaista leipätyötään tekevä Henttonen on ollut säännöllinen Caravan-lehden avustaja ja Caravan-leirintäoppaan kokoaja. 

Henttosen lehtijutut ja valokuvat eri matkakohteista, matkailuajoneuvojen esittelyajoista ja leirintäalueiden kehityksestä ovat viimeiset parikymmentä vuotta olleet keskeinen sisältö viime vuonna 50 vuotta täyttänyttä leirintämatkailun perhelehteä Caravania. Henttonen on tehnyt Caravan-lehdelle lähes 500 yksittäistä lehtijuttua.

Antti Henttonen on avustajatyön lisäksi myös leirintämatkailun aktiivinen harrastaja ja retkeilijä. 

Hänen karavaanariprofiiliinsa sopivat yhtälailla Lapin-vaellukset, kalastusmatkat, kiertomatkailu, kausipaikkalaisuus Padasjoen SFC-Mylly-Mäkelässä kuin SF-Caravanin Nostalgia-kerhon sihteerin ja SF-Caravan Länsi-Päijänne ry:n hallituksen jäsenen tehtävätkin.

Vuoden karavaanarin nimenneen SF-Caravan ry:n liittohallituksen mielestä Antti Henttonen on hyvä esimerkki monipuolisesta harrastajasta ja sitoutuneesta henkilöstä, joka haluaa antaa osaamisensa karavaanimatkailun ja SF-Caravanin hyväksi. 

Henttonen sai vuodeksi haltuunsa Unto Vuolan lahjoittaman kiertopalkinnon. Tunnetuimpia Vuoden karavaanareita ovat olleet muun muassa ministeri Pertti Paasio, enduro-moottoripyöräilyn maailmanmestari Kari Tiainen, tv-ohjaaja Sirpa Teräs ja viihdetaiteilija Kari Salmelainen.

SF-Caravan ry:n jäsenmäärä on 63 121 suomalaista perhettä. Karavaanimatkailun harrastajia on maassamme yli 180 000. HäSa

Päivän lehti

1.11.2020

Fingerpori

comic