fbpx
Kanta-Häme

Riihimäki aikoo säästää karsimalla investointeja

Riihimäen kaupunki pyrkii tasapainottamaan talouttaan muun muassa investointeja karsimalla. Tuloveroprosenttiin ei aiota koskea, mutta kiinteistöveroa saatetaan nostaa.

Kaupunginhallitus käsitteli säästösuunnitelmia maanantaisessa kokouksessaan. Lopullisesti tasapainottamistoimista päättää valtuusto.

Neljän miljoonaa

Investoinneista kaupunki aikoo säästää ensi vuonna neljä miljoonaa euroa. Yksityiskohtainen suunnitelma käsitellään talousarvion yhteydessä loppuvuodesta.

Paloasemainvestoinnin toteuttaminen aiotaan selvittää kiinteistöyhtiöpohjalta siten, että omistajina olisivat Riihimäen kaupunki ja Kanta-Hämeen pelastuslaitos.

Perusterveydenhuollossa Riihimäki aikoo päästä siihen, että kustannukset jaetaan yhteistyökuntien kanssa aiheuttamisperiaatteen mukaan. Riihimäen seudun terveyskeskuskuntayhtymän perussopimusta aiotaan siis muuttaa. Tavoitteena on, että tämä asia saadaan kaupunginvaltuuston käsiteltäväksi elokuussa.

Kaksi työryhmää

Sosiaali- ja terveystoimen menot saavat kasvaa ensi vuonna enintään 3,5 prosenttia. Lisäksi perustetaan sosiaali- ja terveystoimen työryhmä. Se laatii toimenpideohjelman, jonka avulla nettomenotavoitteet voidaan saavuttaa.

Lisäksi työryhmä miettii, miten kaupunki haluaa sosiaali- ja terveystointa kehittää.

Myös hallinto- ja johtamisjärjestelmää halutaan kehittää. Sitäkin työtä varten perustetaan työryhmä. (HäSa)

Menot