Kanta-Häme

Riihimäki halutaan Suomen mediakartalle

– Tämä on ihan mahtavaa, oli Julia Yli-Leskijärven ensimmäinen ajatus, kun hän kuuli, että ammatillisen oppilaitoksen Hyrian televisiotuotannon tiloja aletaan käyttää oikeissa televisiotuotannoissa.

Samoilla linjoilla ovat myös Joona Jaakkola ja Jessica Mattila. He kaikki ovat vasta viime viikolla aloittaneet opintonsa Hyriassa audiovisuaalisen tuotannon linjalla. Nyt heillä on mahdollisuus päästä omassa koulussaan mukaan oikeiden televisio-ohjelmien tekoon.

Hyria tunnetuksi

Hyrian televisiotuotannon tilat ovat olleet vähällä käytöllä. Tänä syksynä siihen on tulossa muutos, kun muun muassa Janne Katajan Hihhihhii-tuotantoyhtiö, Sampo Mannisen Pixoi Oy ja Pop Service Oy kuvaavat ohjelmiaan Hyrian tiloissa.

– Järjestelystä hyötyvät kaikki. Opiskelijat saavat työelämäyhteyksiä ja tuotantoyhtiö hyvät televisiotilat, Hyrian teollisuuden ja palvelualueiden rehtori Arto Lehtola sanoo.

Televisiotilojen käytöllä halutaan vahvistaa myös Hyrian tunnettavuutta.

Suhteiden luomista ja verkostoitumista

Janne Kataja vakuuttaa, ettei tarkoitus ole saada opiskelijoista vain ilmaista työvoimaa. Koulun ja tuotantoyhtiöiden välisessä sopimuksessa myös sanotaan, että opiskelijoiden on päästävä mukaan televisiotuotantoihin.

Kataja painottaa suhteiden luomista ja verkostoitumista.

– Koulujen pitää olla mukana nykyajan vauhdissa. Tällä alalla pärjää suhteilla. Niillä minäkin olen tälle alalle päätynyt, Kataja sanoo.

Tunnettu riihimäkeläinen myös uskoo, että kaupunki tunnetaan pian mediaosaamisestaan, sillä Riihimäki on sijainniltaan erinomainen televisioprojekteihin. Se on lähellä pääkaupunkiseutua, mutta tilat ovat halvempia.

Tuotannoissa tarvitaan eri alojen osaajia, ja niitä Hyriasta löytyy. Rehtorin mukaan puuseppäopiskelijat voivat rakentaa lavasteita, vaatetusompelijat voivat tehdä vaatteita ja logistiikka opiskelijat voivat hoitaa kuljetuksen. (HäSa)

Päivän lehti

4.6.2020