Kanta-Häme

Riihimäki, Hausjärvi ja Loppi reagoivat koronaan – Paikkoja suljetaan ja tapahtumia perutaan

Avoin- ja kerhotoiminta nuorisokeskus Monarilla Riihimäellä loppuu toistaiseksi. Kuva: Pekka Rautiainen
Avoin- ja kerhotoiminta nuorisokeskus Monarilla Riihimäellä loppuu toistaiseksi. Kuva: Pekka Rautiainen

Riihimäki, Hausjärvi ja Loppi kertovat keskeyttävänsä useita toimintojaan koronaviruksen vuoksi.

Kunnissa seurataan tilannetta jatkuvasti ja arvioidaan tarvittaessa uudelleen vaadittavia toimenpiteitä. Kunnat muistuttavat asukkaitaan siitä, että vaikka osa toiminnoista ja tiloista on edelleen avoinna, niissä tulee vierailla vain täysin terveenä.

Riihimäen kansalaisopiston, musiikkiopiston sekä lasten ja nuorten taidekoulun toiminta keskeytetään toistaiseksi 13. maaliskuuta alkaen.

Avoin- ja kerhotoiminta nuorisokeskus Monarilla ja Peltosaaren olohuoneella loppuvat toistaiseksi, eikä Monarin tiloja vuokrata kaupungin ulkopuolisille tahoille kevään aikana.

Rautatienpuiston päivätoiminta jää tauolle 16. maaliskuuta alkaen. Muistisairaiden päivätoiminnan osalta järjestetään vain välttämättömät palvelut. Avoin päivätoiminta ja Virsun toiminta jäävät tauolle 16. maaliskuuta alkaen.

Muilta osin Riihimäen kaupungin sosiaali- ja terveystoimen palvelut toimivat normaalisti.

Riihimäki pitää toistaiseksi auki kaupunginmuseon ja Suomen lasimuseon sekä liikuntapaikat.

Hausjärvi peruu toistaiseksi kaikki kansalaisopiston kurssit ja siirtää kirjaston tapahtumat ja tilaisuudet.

Nuoriso- ja liikuntatoimen retket ja matkat sekä vesijumpat Tervakoskella perutaan. Myös kehitysvammaisten iltatoiminta ja seudullinen senioritoiminta on nyt peruttu.

Palvelumessut, Ryttylän koulun harjannostajaistilaisuus ja Vuoden urheilija -palkitsemistilaisuus perutaan Hausjärvellä.

Loppi keskeyttää nuorisotilojen toiminnan Kuntalassa sekä Launosissa ja Läyliäisissä, liikuntatoimen järjestämät jumpat ja uimakoulut sekä peruu vuorot Elmolan liikuntahallista ja kuntosalista sekä Kuntalasta ja Fallesmanni-salista.

Toiminnan keskeytys voimassa maaliskuun loppuun, jolloin tilannetta tarkastellaan uudelleen.

Lopen opiston kaikki kurssit perutaan toistaiseksi. Yleisötapahtumat, joissa Lopen kunta on järjestäjänä tai mukana järjestämässä, perutaan 31. toukokuuta asti.

Kunnantalon kokoustiloja käyttävät vain henkilöstö ja luottamuselimet. Kirjastossa on viikonloppuna 14.–15.3. auki vain omatoiminen lukusali, ja aukioloa tarkennetaan maanantaina 16. maaliskuuta.

Riihimäen, Lopen ja Hausjärven sekä Riihimäen seudun terveyskeskuskuntayhtymän verkkosivuille on kerätty tietoa ja ohjeistusta koronavirukseen liittyen.

Mikäli alueella asuva epäilee koronavirustartuntaa, hänen tulee ottaa yhteyttä terveyskeskuksen kiireellisen hoidon yksikkö Pulssi77:een tai Kanta-Hämeen keskussairaalaan. Pulssin puhelinnumero on 019 758 5600 ja se on avoinna joka päivä kello 8–22. HäSa

Päivän lehti

10.8.2020