Kanta-Häme

Riihimäki isännöi suurta seutukaupunkiseminaaria maaliskuussa – Seminaariin odotetaan yli 200 vierasta

Riihimäen kaupunginjohtaja Sami Sulkko pääsee isännöimään seutukaupunkien seminaaria. Kuva: Lassi Puhtimäki

Seutukaupunkitoimijat kerääntyvät laajalla joukolla Riihimäelle 20. maaliskuuta. Riihimäelle odotetaan tuolloin reilua kahtasataa seminaariosallistujaa.

– Seminaaripaikkaa en uskalla vielä kertoa. Paikasta on alustavasti sovittu, mutta on parempi varmistaa kaikki asiat ennen julkistusta, Riihimäen kaupungin tiedottaja Anni Määttä kertoo.

Kuntaliiton seutukaupunkiverkosto kattaa 55 seutukaupunkia. Seutukaupungit ovat talousalueen keskuksia, mutta eivät maakuntien keskuksia. Kanta-Hämeestä seutukaupunkeihin kuuluu Riihimäen ohella Forssa.

Kutsuttujen joukossa on kaupungin- ja kunnanjohtajien, elinkeinopäälliköiden ja elinvoimajohtajien lisäksi muita alan aktiivitoimijoita.

– Riihimäki on tärkeä pala koko seutukaupunkiverkostoa ja on hienoa koota väki meillä yhteen, Seutukaupunkiverkosto toivoi Riihimäkeä järjestäjäksi ja yhtenä syynä oli hyvä sijaintimme, Riihimäen kaupunginjohtaja Sami Sulkko toteaa.

Päivän ohjelmaan kuuluu seutukaupungeille tehdyn vetovoimaselvityksen tulosten julkistaminen, seutukaupunkiverkoston linjaukset vaalikeväälle ja paneelikeskusteluja. Päivän ohjelma sisältää myös asiantuntijaluentoja.

Seutukaupunkien muodostaman verkoston perustehtävä on seutukaupunkien edunvalvonta.

Vuosi sitten seutukaupunkiseminaari järjestettiin Huittisissa. HäSa

 

Lisätty klo 15.25 Sami Sulkon kommentti.

Päivän lehti

27.1.2020