Kanta-Häme Riihimäki

Riihimäki kauppaa 500 neliön monitoimitaloa ja kahta omakotitaloa – Tyhjillään olevat kiinteistöt nettihuutokaupassa

Kaupungille tarpeettomiksi jääneitä kiinteistöjä voi huutaa kesäkuuhun asti Huutokaupat.com-sivustolla.
Vuonna 1947 valmistunut Petsamon monitoimitalo on yksi kiinteistöistä, jotka Riihimäen kaupunki myy tarjoushuutokaupalla. Kuva Huutokaupat.com-sivustolta. Kuva: Huutokaupat.com
Vuonna 1947 valmistunut Petsamon monitoimitalo on yksi kiinteistöistä, jotka Riihimäen kaupunki myy tarjoushuutokaupalla. Kuva Huutokaupat.com-sivustolta. Kuva: Huutokaupat.com

Riihimäen kaupunki myy kolme tyhjillään olevaa kiinteistöä tarjouskilpailulla. Kaupan ovat Petsamon monitoimitalo ja kaksi kaupungin omistamaa omakotitaloa.

Kiinteistöjen myynti liittyy kaupungin toimitilaohjelmaan. Sen mukaan kaupunki myy sellaiset kiinteistöt, joille sillä itsellään ei ole käyttöä. Kaikki nyt myynnissä olevat kiinteistöt ovat tällä hetkellä tyhjillään.

Petsamon monitoimitalo osoitteessa Ruotsinkatu 5 on vuosille 2017–2026 laaditussa toimitilaohjelmassa tila, josta pyritään luopumaan mahdollisimman nopealla aikataululla.

Asemakaava muuttuu asumiskäyttöön

Ruotsinkatu 5:n asemakaavamuutos sai lainvoiman 25. päivä maaliskuuta, kun kaupunginvaltuusto hyväksyi asemakaavan ja tonttijaon muutoksen Tavoitteena on muuttaa kulttuuri- ja kokoontumistoimintaa palveleva rakennusten korttelialue käyttötarkoitukseltaan asumiseen. Kaava mahdollistaa myös palveluasumisen tai päiväkodin sijoittamisen alueelle.

Asemakaava laaditaan joustavaksi, eli suunnittelualueella sijaitseva rakennus voidaan joko säilyttää tai mahdollisesti purkaa. Muutosalueella sijaitseva leikkipuisto säilytetään.

Nyt myynnissä olevan, vuonna 1947 valmistuneen Petsamon monitoimitalon pinta-ala on noin 500 neliötä, ja tontin koko on lähes 1600 neliötä. Rakennuksessa on vuosien saatossa toiminut muun muassa pesula ja kuvataidekoulu.

Huutoaikaa kesäkuun alkuun asti

Myynnissä olevat omakotitalot ovat tyhjillään ja sijaitsevat osoitteissa Huurrekuja 14 ja 16.

Huurrekuja 14:ssä sijaitseva rakennus on rakennettu vuonna 1952. 1,5 kerroksisen pientalon pinta-ala on noin 120 neliötä ja se sijaitsee noin 1500 neliön tontilla. Vuonna 1956 rakennettu Huurrekuja 16:n omakotitalo on noin 135 neliön kokoinen, neljän huoneiston 1,5 kerroksinen omakotitalo. Tontin koko on yli 2000 neliötä.

Riihimäen kaupunki myy kiinteistöjä Huutokaupat.com -sivustolla,. Huutoaikaa kohteille on tiistaihin 4. kesäkuuta kohteesta riippuen kello 12, 14 tai 15 asti.

Lisätiedot ja kohteiden myyntiaineisto löytyvät kokonaisuudessaan tästä: Huurrekuja 14:n omakotitalo, Huurrekuja 16:n omakotitalo ja Ruotsinkatu 5:ssä sijaitseva Petsamon monitoimitalo.

 

 

Päivän lehti

10.7.2020