Kanta-Häme Riihimäki

Riihimäki keskittää ikäihmisten päivätoiminnot Riihikotiin

Kiinteistökuluissa säästetään, palveluita uusillekin ryhmille.
Riihikodissa on saatu vuosien mittaan nauttia muun muassa musiikkiesityksistä. Arkistokuva. Kuva: Esko Tuovinen
Riihikodissa on saatu vuosien mittaan nauttia muun muassa musiikkiesityksistä. Arkistokuva. Kuva: Esko Tuovinen

Riihimäen sosiaali- ja terveyspalvelut keskittävät ikäihmisten päivätoimintapalvelunsa Riihikotiin 1.4.2020 alkaen.

Samassa yhteydessä palveluita kehitetään perustamalla erilaisiin asiakastarpeisiin suunnattuja omia ryhmiä. Riihikodissa toimii jo muistisairaiden päivätoiminta. Rautatienpuiston palveluiden siirtyessä samoihin tiloihin muodostuu Riihikotiin yksi yhteinen ikäihmisten päivätoimintayksikkö.

– Keskittämällä palvelut Riihikotiin, saamme saman ikäisten ja saman kohderyhmän palvelut saman katon alle ja pystymme myös kehittämään palveluja uusille ikäihmisten asiakasryhmille, palveluesimies Janne Yrjölä kertoo.

Tilajärjestely tuo myös Riihimäen kaupungin peräänkuuluttamia säästöjä kiinteistökuluihin vuositasolla noin 72 000 euroa.

Uusia ryhmiä luvassa

Riihikodilla kokoontuu tulevaisuudessa uusia ikäihmisten ryhmiä, joille kaupunki ei ole pystynyt aiemmin tarjoamaan palveluja. Lisäksi niille, joille osapäiväinen päivätoiminta sopii, kehitetään uutta toimintaa.

– Palveluita kohdennetaan jatkossa esimerkiksi muistisairaille, erilaisista leikkauksista tai aivotapahtumista kuntoutettaville ja mahdollisesti myös päihde- ja mielenterveysongelmaisille. Toimintaa suunniteltaessa keskitytään tukemaan ikäihmisten omaa toimintakykyä, osallisuutta ja toimijuutta, Yrjölä sanoo.

Ennen toimintojen keskittämistä palveluohjaajat ja päivätoimintojen työntekijät käyvät keskustelua muutoksista kaikkien nykyisten asiakkaiden kanssa.

Päivätoimintojen tehtävänä on yleisesti tukea ja edistää kotona asuvan ikäihmisen terveyttä, hyvinvointia ja itsenäistä toimintakykyä. Toiminnan tarkoituksena on tuoda vaihtelua vanhusten arkeen tarjoamalla asiakkaille virikkeitä, kuntoutusta ja sosiaalisia kontakteja. Omaishoitajalle päivätoiminta antaa mahdollisuuden vapaa-aikaan ja lepoon. Päivätoiminnan asiakkaille järjestetään tarvittaessa kuljetus.

Riihimäellä päivätoimintoihin kuuluu Riihikodin palvelujen lisäksi myös avoin päivätoiminta eli Kulmakuntatoiminta ja Virsun toiminnot. Riihikoti sijaitsee osoitteessa Kontiontie 73, Riihimäki.

Lue myös:

Riihimäen yt-neuvottelut päättyivät – Työnantaja ei esitä irtisanomisia tai lomautuksia

 

 

Päivän lehti

23.9.2020

Fingerpori

comic