Kanta-Häme

Riihimäki kulkee kasvun tietä

– Päärataa Helsingistä pohjoiseen tullessa näkee, ettei Riihimäki ole nukkumalähiö vaan aito kaupunki. Kokoluokkaansa nähden täällä on monipuolinen palvelutarjonta sekä hyvät edellytykset varmistaa kasvu ja kehitys.

Näin luonnehtii ensi tiistaina Riihimäen kaupunginjohtajan tehtävät eläkkeelle siirtyvältä Seppo Keskiruokaselta vastaanottava Sami Sulkko.

Virkeyden säilyttäminen onnistuu kaupungin strategian avulla. Uusi strategiatyö on käynnistymässä nopeasti. Sulkko sanoo pitävänsä yhtenä omana tavoitteenaan osallistaa asukkaita.

– Yksi tapa saada ihmiset mukaan oman asuinympäristönsä kehittämiseen on, että asioista puhutaan käyttämällä vähemmän byrokratian kieltä.

Sulkko haluaa käyttää perinteisten tiedotusväylien lisäksi sosiaalista mediaa ja ennen kaikkea puskaradiota hyväksi ja edistää positiivista näkökulmaa.

Elävä ja toimiva kaupunkikuva rakentuu asukkaiden ja yritysten ympärille.

– Riihimäen tunnettavuutta täytyy pitää yllä ja vahvistaa. Sitä työtä tekevät hienolla tavalla kotikaupunkiaan korostavat julkkikset Aku Hirviniemi, Niina Lahtinen, Janne Kataja, Jukka Kuronen, Elsa Mämmelä ja Anita Hirvonen.

Näkyvyys lisää kiinnostusta ja voi viime kädessä vaikuttaa mielikuviin, joiden pohjalta asukkaat ja jopa yritykset päättävät sijoittumisestaan.

– Aseman seudun asuinrakentamisella saadaan tänne muuttamaan pääkaupunkiseudulla työskenteleviä, sillä nyt halutaan kerrostaloasunto läheltä rataa.

Vaikka asuinrakentaminen on vauhdissa aseman seudulla, keskittäisi Sulkko kehittämsitä edelleen sinne.

– Tyhjä toimisto- ja liiketila täyttyy aivan varmasti lähivuosina. Se on hyvä reservi, jota tarvitaan. Pääkaupunkiseudun vahva kasvu ja laajeneminen tuo väistämättä yrityksiä tälle seudulle edullisen hintatason perässä, edellyttäen, että toimimme aktiivisesti kehittäen.

Muutaman viikon ajan uuteen työkenttäänsä paikan päällä tutustunut Sami Sulkko on seurannut Seppo Keskiruokasen rinnalla ensi vuoden talousarvion valmistelua.

Hän tulee esittelemään talousarvion hallitukselle ja viilaamaan sitä hallituksen päätösten mukaiseksi valtuustoa varten.

Lähivuosien suurena haasteena Sulkko pitää kaupunkiemon eli ilman vesihuoltolaitosta tehdyn tilinpäätöksen kääntämisen ylijäämäiseksi.

– Investointien ja käyttötalousmenojen hallinta on tässä avainasemassa.

Vaikka kaupungilla on runsaasti velkaa, Sulkko pitää talouden pitkän tähtäimen näkymiä myönteisinä. Näin varsinkin, jos Suomi nousee lamasta talouskasvuun.

Sulkko valmistautuu entistäkin vahvempaan työskentelyyn yrityskentän monipuolistamiseksi ja vahvistamiseksi.

– Valion meijeri, Ekokemin kiertotalouskylä ja Sakon laajennus ovat tuoreimpia esimerkkejä loistavista onnistumisista, joita on hyvä jatkaa. HÄSA

Päivän lehti

26.11.2020

Fingerpori

comic