fbpx
Kanta-Häme

Riihimäki-lisä ei poistu, mutta sisaruslisästä luovutaan

Lasten kotihoidon tuen kuntalisä on säilymässä Riihimäen talousarviossa, mutta siihen liittyvä sisaruslisästä ollaan luopumassa.

Asiaa käsiteltiin maanantaina kaupunginhallituksessa, mutta lopullisen päätöksen tekee valtuusto budjettikokouksessaan 7. joulukuuta.

Kaupunginjohtaja Seppo Keskiruokanen esitti, että Riihimäki-lisästä olisi luovuttu ensi vuonna. Kunnanhallitus päätti kuitenkin äänestyksen jälkeen, että vain sisaruslisästä luovutaan. Tämä päätös oli yhdenmukainen sivistyslautakunnan kannan kanssa.

Äänestyslukemat olivat 2–4 (3 tyhjää).

Riihimäki-lisän suuruus perheelle on 150 euroa kuukaudessa. Sisaruslisä on 50 euroa sisarukselta.

Riihimäki-lisää varten varataan budjettiin 216 000 euroa. Mikäli lisästä olisi luovuttu kokonaan, rahaa olisi säästynyt 352 000 euroa.

Lasten kotihoidon tuen kuntalisä on ollut tapetilla myös monessa muussa kunnassa tänä syksynä. Esimerkiksi Hämeenlinna ja Janakkala ovat päättäneet luopua kuntalisän maksamisesta ensi vuonna.

Ensi vuoden talousarvion investointilista on harvinaisen kevyt. Se keveni entisestään maanantaina, kun kunnanhallitus päätti yksimielisesti siirtää kaupungintalon peruskorjausta kolmella vuodella eteenpäin.

Näin kaupungintalon remontille varataan rahaa suunnitelmavuosille 2019–2020. Kaupunginjohtaja oli esittänyt, että remontti aloitettaisiin jo ensi vuonna.

Kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina myös Uramon koulun hankesuunnitelman.

Kahden äänestyksen jälkeen päätökseksi tuli, että tässä vaiheessa rakennetaan kaksisarjainen koulu, mutta hankkeeseen sisällytetään optiot sille, että koulu voidaan myöhemmin muuttaa kolmisarjaiseksi ja että koulun yhteyteen voidaan rakentaa päiväkoti.

Alun perin oli tarkoitus, että Uramon koulun rakentaminen saataisiin alkuun ensi vuonna, mutta nyt tämä näyttää epävarmalta. Näin siitä huolimatta, että kaupunginhallitus lisäsi ensi vuoden budjettiin Uramolle puolen miljoonan lisäpotin.

– Kiire on, sillä kilpailutuksessa ja ennakkovalmisteluissa menee aikaa. On epävarmaa, saadaanko ensi vuoden määräraha käytettyä, sanoo hallintojohtaja Jussi Savola.

Uramon remonttia varten on ensi vuodeksi esitetty yhteensä yksi miljoona, vuodelle 2017 lähes kahdeksan miljoonaa ja vuodelle 2018 kaksi miljoonaa.

Uramossa vanha koulu puretaan pois ja tehdään uusi koulu tilalle. Oppilaat ovat olleet jo noin kaksi vuotta väistötiloissa kauppaoppilaitoksella. HäSa

Menot