Kanta-Häme

Riihimäki maksaa puheenjohtajistolle palkkaa

Osa-aikaisten puheenjohtajien käytäntöön siirtyminen sai Riihimäen valtuustossa vahvaa kannatusta, mutta päätös syntyi vasta äänestyksen jälkeen.

Kokoomuksen Eija Aittola vetosi kaupungin heikkoon taloustilanteeseen, jossa luottamusmiesten palkka on turha lisämeno. Mirja Lammi (kok.) kannatti Eija Aittolan palautusesitystä ja muistutti, ettei palkan maksaminen ole kohtuullista tilanteessa, jossa toteutetaan henkilöstösäästöjä.

Vasemmistoliiton Janne Yrjölä nousi puolustamaan palkkaesitystä. Hän painotti, että kyseessä on henkilökysymys.

– Molemmat puheenjohtajat ovat täysin palkkansa ansainneet ja tekevät sen eteen tosissaan töitä Riihimäen eteen myös maakuntatasolla. Voisihan olla, että joskus myöhemmin joku voi istua jalat pöydällä ja vetää vain liksaa, mutta minä luotan näihin molempiin sataprosenttisesti! Yrjölä vakuutti.

Palautusesitys kaatui äänin 34–6, yhden äänestäessä tyhjää ja kahden ollessa poissa.

Kaupunginhallituksen puheenjohtajalla on oikeus käyttää kolme työpäivää viikossa tehtävien hoitoon ja hän saa 3 000 euroa kokonaiskuukausipalkkaa sekä kokouspalkkiot. Valtuuston puheenjohtaja saa vastaavan kuukausipalkan kahden päivän viikoittaisen työn perusteella.

Maapoliittinen ohjelma lyötiin lukkoon valtuustossa, joka saa seuraavaksi käsiteltäväkseen maankäytön toteuttamisohjelman. Maapoliittiseen ohjelmaan sisältyy edelleen lunastusmenettelyn käyttömahdollisuus yhtenä maanhankinnan keinona.

Valtuusto hyväksyi myös 1,1 miljoonan euron lisämäärärahan kunnallistekniikan rakentamiseen. Määräraha tarvitaan katujen päällystykseen sekä kadun rakentamiseen Peltosaaren, Etelä-Mattilan ja Lepistön alueilla. HÄSA

Päivän lehti

20.10.2020

Fingerpori

comic