Kanta-Häme

Riihimäki Rock porskuttaa kotimaan kärkinimillä

– Suurin nimi on Cheek, sitten on tämän hetken hyvät kakkoset eli Popeda ja Jenni Vartiainen. Näin luettelee promoottori Kalle Keskinen ensi kesän Riihimäki Rockin esiintyjälistaa.

Viikko juhannuksen jälkeen järjestettävä musiikkitapahtuma luottaa aiempien vuosien tapaan kotimaiseen esiintyjäkaartiin. Keskisen mukaan lauantaille on tulossa vielä lisää nimiä, mutta perjantain ohjelma alkaa olla valmis.

Kova kolmikko eli Cheek, Popeda ja Jenni Vartiainen esiintyvät nimenomaan perjantaina, samoin suomalaisen rapin tämän hetken kuumimpiin nimiin kuuluva Mikael MG Gabriel. Lauantain ohjelmasta on jo tiedossa esimerkiksi Klamydian ja Kaija Koon keikat.

Keskisen mukaan esittelemisen arvoinen tuttavuus on myös lauantaina esiintyvä Death Hawks -yhtye, joka on tamperelainen vuonna 2011 perustettu psykedeelistä rokkia soittava kokoonpano.

Tallissa neljä uutta tapahtumaa

Keskisen Loud´n´Live Promotions tuottaa tulevana kesänä yhdeksän musiikkitapahtumaa, joista kesäkuun lopulla järjestettävä Riihimäki Rock on yksi asemansa jo vakiinnuttaneista festareista.

Keskinen on haalinut talliinsa täksi kesäksi neljä uutta tapahtumaa, joista esimerkiksi Kainuun Musiikkijuhlat on jo osoittautunut järjestäjän kannalta kiintoisaksi.

– Kun sen liput tulivat myyntiin, niitä meni ensimmäisen viikon aikana 2 300 kappaletta, mikä on varsinkin sillä seudulla ja muutenkin valtava määrä.

Keskisen mukaan uuden musiikkitapahtuman lanseeraaminen vie viisi vuotta, vasta sitten on lupa odottaa jonkinlaista tuottoakin. Siksi Loud´n´Live mieluummin hankkii valmiita tapahtumia ketjuunsa.

– Suomessa ei välttämättä ole tilaa uusille festivaaleille, mutta ketjuuntumalla on vielä mahdollisuus kasvaa, Keskinen arvioi.

Joululipuilla hyvin kysyntää

Loud´n´Live luottaa kotimaisiin esiintyjiin, muun muassa siksi, että ulkomaiset bändit maksavat helposti vähintään tuplasti kotimaisten tähtiartistien verran. Se näkyisi myös lippujen hinnassa.

– Ihmiset käyvät mieluummin parissa kolmessa maakunnan tapahtumassa kuin ostavat yhden tosi kalliin festarilipun. Järjestäjän kannalta olisi todella riskaabelia olla vain yhden ison tapahtuman varassa. Jos se meneekin mönkään, tappiot ovat kovat.

Riihimäki Rockin lipunmyynti alkaa ensi maanantaina. Joulun alla myytiin edullisia joululippuja, joita meni kaupaksi Keskisen mukaan yllättävänkin hyvin. Siinä vaiheessa esiintyjistä oli tiedossa vasta Cheek.

– Meillä oli myynnissä joululippuja kaikkiin yhdeksään tapahtumaan, ja niistä Riihimäki myi parhaiten, noin 500 kappaletta, Keskinen kertoo.

Riihimäki Rockin kahden päivän liput maksavat maalinkuun ajan 55 euroa ja sen jälkeen 65 euroa. Huhtikuussa tulevat myyntiin myös päiväkohtaiset liput. (HäSa)

 

 

Päivän lehti

30.5.2020