Kanta-Häme

Riihimäki saa johtajaylilääkärin naapurista

Janakkalan terveyskeskuksen ylilääkäri Juha Tiainen siirtyy vuoden vaihteessa Riihimäen seudun terveyskuntayhtymän johtajaylilääkärin tehtävään.

Vasta viime huhtikuussa Tampereelta Janakkalaan siirtynyt Tiainen vaihtaa työpaikkaa lähemmäs Hyvinkäätä, josta hän on alun perin kotoisin. Tampereella hän työskenteli kirurgina Hatanpään sairaalassa 12 vuotta.

Kun Juha Tiainen pohti työuraansa täytettyään viime vuonna 50 vuotta, hän päätyi siirtymään erikoissairaanhoidosta perusterveydenhuoltoon.

– Hain Janakkalaan, jossa oli vakanssi auki. Jos olisin tiennyt Riihimäelle haettavan johtajaylilääkäriä, olisin hakenut sitä jo silloin. Kuulin Riihimäen tilanteesta vasta elokuussa.

Juha Tiaisen perhe asuu edelleen Tampereella, mutta perheen on tarkoitus muuttaa Hyvinkäälle ensi vuonna. Juha Tiaisella on jo nyt viikkoasunto Hyvinkäällä.

Riihimäen terveyskeskuksen johtajaylilääkärin virka on puhtaasti hallinnollinen. Tiainen aikoo kuitenkin pitää kirurgin taitojaan yllä pitämällä vatsakirurgian yksityisvastaanottoa joko Hyvinkäällä tai Riihimäellä.

Loppuvuoden ajan Juha Tiainen etsii Janakkalan ylilääkärin virkaan sopivaa jatkajaa sen lisäksi, että virka avautuu haettavaksi.

– Onneksi olemme saaneet avohoidon ylilääkärin viran täytettyä puolipäiväisesti. Muutenkin kaikki terveyskeskuksen virat saadaan ensi helmikuun alkuun mennessä täyteen. Se mahdollistaa minun siirtymiseni.

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic