fbpx
Kanta-Häme Riihimäki

Mielipide: Riihimäki tarvitsee ajattelun muutoksen

Riihimäkeä vaivaa taaksepäin katsominen ja konservatismi, kirjoittaja sanoo. Erämessuilla tänä kesänä oli kuitenkin elämää. Arkistokuva: Pekka Rautiainen

Riihimäkeä vaivaa taaksepäin katsominen ja konservatismi.

Ajattelua ja toimintaa pitäisi uudistaa. Tarvitaan juuriin menevää ajattelua. Se on puuttunut Riihimäeltä.

Esimerkiksi kaupunki menetti vuosina 1996–1997 vähänkin suhteellisuudentajunsa ja kaavoitti kaupunginjohtajan, teknisen viraston ja kaavoitusasiantuntijoiden sekä kaupunginvaltuuston päätöksellä huoltoaseman pohjavesien suojelu- ja muodostumisalueen päälle.

Vain muutama valtuutettu sosialidemokraateista ja vihreistä vastusti. Valtuutetuista mm. Marja Lukkaroinen valitti asiasta Hämeenlinnan hallinto- oikeuteen.

Hallinto-oikeus kumosi kaavan mm. vesilain perusteella, pohjavesiä ei saa pilata.

Riihimäen kaupunginhallitus valitti päätöksestä KHO:hon. Oikeuskäytäntö oli muodostunut jo ennen tätä tapausta pilaamisen kieltäväksi.

KHO hylkäsi kaupungin valituksen ja pysytti voimassa Hämeenlinnan hallinto-oikeuden päätöksen. Miksi kaupungin piti valittaa asiasta, jossa lainsäädäntö ja oikeuskäytäntö oli selvä?

Kaupunkilaiset kiinnittivät tapauksen johdosta kasvavaa huomiota kaupungin päätöksentekoon.

Olihan se kiistattomasti täysin edesvastuutonta ja ympäristöarvoista ja lain säädöksistä sekä tosiasioista piittaamatonta!

Villi meno on jatkunut luonto- ja ympäristöarvojen sekä talouden suhteen. Riihimäen kaupungin tilinpäätös on kumottu KHO:n ja Hämeenlinnan hallinto-oikeuden toimesta ainakin viisi kertaa, mutta kaupunki ei ole mitään oppinut.

Kaupunki ei ole halunnut tehdä ja korjata tilinpäätöstä, kuten se olisi pitänyt tehdä, mutta ei kaupunki ole osannut hoitaa talouttaankaan. Suorastaan käsittämätöntä!

Riihimäki tarvitsisi ajattelun ja myös toiminnan muutoksen.

Mikko Lund

Riihimäki

Asiasanat

Menot