Kanta-Häme

Riihimäki tavoittelee yhä tiekuntaa

Riihimäen kaupunki valittaa Sipiläntien yksityistietoimituksen keskeyttämisestä. Päätöksen tehnyt toimitusinsinööri on teknisen lautakunnan mielestä tulkinnut virheellisesti kaupungin valmisteilla olevaa yleiskaavaa.

Kaupunki haki yhtenä maanomistajana Sipiläntielle yksityistietoimitusta, jotta järjestäytymättömälle tien hallinnointi olisi saatu ajan tasalle. Valtio lakkautti 1990-luvun lopulla maantien, jolloin tie muuttui yksityistieksi. Tietoimitukset jäivät tekemättä ja kaupunki hoiti tietä kuin kaavakatua.

Kaupungin hakemus sai Sipiläntien ja sitä käyttävien kolmen yksityistiekunnan asukkaat takajaloilleen. Yli 3 000 auton läpiajoliikenteen rasittaman tien ylläpidon ja vastuun pelättiin kaatuvan asukkaiden niskaan.

Tietoimituksen aloituskokouksessa toimitusinsinööri päätti, ettei tietoimitusta jatketa eikä tiekuntaa perusteta.

Valituksen rinnalla kaupunki aikoo hakea tietä valtion ylläpitämäksi maantieksi. Jollei Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristötoimisto hyväksi tietä valtion ylläpidettäväksi, kaupunki jatkaa edelleen tien hoitoa ja kunnostusta.

Kaupunginhallitus päätti jo pari viikkoa sitten, että kaupunki hoitaa Sipiläntietä senkin jälkeen, kun tie on saanut tiekunnan. Tekninen lautakunta toteaa, että päätös merkitsee, että kaupunki hoitaa myös Sipiläntien rakentamisen ja perusparannuksen. HÄSA

Menot