Kanta-Häme

Riihimäki testaa neljä johtajakandidaattia

Riihimäen kaupunginjohtajaksi testataan neljä hakijaa. Kaupunginjohtajan valintaa valmisteleva työryhmä on päättänyt kutsua soveltuvuustesteihin Mika Herpiön, Ari Nurkkalan, Jussi Savolan sekä henkilön, joka ei ole hakenut virkaa eikä antanut suostumusta tehtävään.

Mika Herpiö on Riihimäen elinkeinojohtaja, Ari Nurkkala toimii Hyrynsalmen kunnanjohtajana ja Jussi Savola on Riihimäen hallintojohtaja. He ja neljäs testeihin valittu käyvät soveltuvuusarvioinnissa ensi viikolla.

Tavoiteaikataulun mukaan kaupunginhallitus käsittelee asiaa maanantaina 30. toukokuuta ja valtuusto valitsee uuden kaupunginjohtajan kokouksessaan 6. kesäkuuta. Valitun henkilön toivotaan ottavan aloittavan tehtävässä lokakuussa.

Riihimäen nykyinen kaupunginjohtaja Seppo Keskiruokanen jää eläkkeelle marraskuun alussa. Kaupunginjohtajan virkaan tuli kahdella hakukierroksella kaikkiaan 15 hakermusta.

Julkisuudessa on spekuloitu sillä, kuka neljäs testattava hakija on. Esimerkiksi Forssan kaupunginjohtajan Sami Sulkon nimi on mainittu ehdokkaiden joukossa, mutta hän on kieltäytynyt kommentoimasta asiaa millään lailla. HÄSA

 

Päivän lehti

25.11.2020

Fingerpori

comic