Kanta-Häme

Riikonen kaipaa tietoa johdon kannustimista

Kaupunginvaltuutettu Lulu Riikonen (ps.) haluaa selvityttää Hämeenlinnan kaupungin virkamies- ja konserniyhtiöiden johdon palkkiot.

Riikonen vaatii kaupungin tarkastuslautakuntaa selvittämään kaupungin ylempien johtohenkilöiden sekä kaupunkikonsernin yhtiöiden johtohenkilöiden palkitsemis- ja bonusjärjestelmät. Riikonen mainitsee lautakunnalle lähettämässään selvityspyynnössä erityisesti muutaman kaupungin yhtiön nimeltä.

– Esimerkinomaisesti voidaan todeta, että Hämeenlinnan Asunnot Oy:n, Kehittämiskeskus Häme Oy:n, Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy:n ja Verkatehdas Oy:n bruttohenkilöstömenot ovat kasvaneet suhteessa päälukuun voimakkaammin kuin palkankorotuslinjat olisivat edellyttäneet. On yleisen edun mukaista, että syyt tähän selvitetään, Riikonen toteaa.

Hänen mukaansa kaupungin on syytä toteuttaa myös pörssiyhtiöiden määrittelemää avointa ja läpinäkyvää linjaa palkkaeduista ja kannusteista.

– Kaupungin velvollisuuksiin kuuluu huolehtia yhteisestä omaisuudesta asukkaiden edun mukaisesti ja varmistaa, ettei verorahoja käytetä perusteettomasti kyseenalaisiin kohteisiin, Riikonen perustelee pyyntöään. (HäSa)

Menot