Kanta-Häme

Riikonen tai Portin Riihimäen kaupunginhallitukseen

Kaupunginhallituksen kokoonpano muuttuu Riihimäellä, kun kristillisdemokraattien Kerttu Lahtinen on ilmoittanut eroavansa. Lahtinen on tuomittu vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen törkeästä velallisen epärehellisyydestä.

Kaupunginvaltuustoon Kerttu Lahtisen tilalle nousee ensimmäiseltä varasijalta Mika Laine, jolla ei ole aiempaa valtuusto- tai hallitustyöskentelykokemusta.

– Kaupunginhallituksen jäsenen pitää olla valtuutettu. Se on minun kantani ryhmän puheenjohtajana, sanoo Ismo Portin.

Kristillisdemokraatit eivät vielä ole ehtineet keskustella ehdotuksestaan hallituksen jäsenestä, mutta Portin kertoo paikan kuuluvan naiskiintiöön.

– Neuvottelemme laajemmin ryhmien kesken kiintiöstä. Jos paikalle on esitettävä naista, valtuustoryhmämme Katri Riikonen on hyvin vahvoilla. Jos taas paikalle voidaan valita mies, myös Katrin rinnalla myös minä olen ehdolla, kertoo Portin.

Kristillisdemokraattien Päivi Räsänen ei ministerityöltään voi irrottautua kaupunginhallitukseen. Valtuustoryhmästä ehdolle jäävät Mika Laine, Katri Riikonen ja Ismo Portin.

Kaupunginvaltuusto tulee valitsemaan kaupunginhallituksen uuden jäsenen kristillisdemokraattien esityksestä. Siihen saakka kaupunginhallituksessa työskentelee Kerttu Lahtisen varajäsen Raila Lahtinen.

Lahtisen ja hänen miehensä omistaman rakennusyhtiön rahavarat käytettiin Kerttu Lahtisen johtaman Elämän eväät -hyväntekeväisyysyhdistyksen tarpeisiin. Maksujen takia yhtiön velkojat jäivät puille paljaille, kun verottaja haki yhtiön konkurssiin.