Kanta-Häme

Riittikö Kaurialan liikennepuistossa kesällä kävijöitä?

Kaurialan liikennepuisto uudistettiin Vihervuosi 2016 -hengessä täksi kesäksi jälleen liikenneopetuskäyttöön ja viherkeitaaksi.

Aloite tuli Hämeenlinnan ja Rengon Lions Clubilta, joka myös osti puistoon kahdeksan uutta polkuautoa ja kymmenen potkupyörää.

Avajaisia Torikatu 22:ssa vietettiin 2. kesäkuuta, mutta puistolta puuttuivat vielä tuolloin valvojat. Juhannuksen jälkeen liikennepuistossa pääsi polkuautoilemaan tiistaisin ja torstaisin kello 9–15. Valvottu toiminta päättyi elokuun lopussa, mutta omalla pyörällä siellä saa ajella vapaasti.

Toiminnan järjestivät Hämeenlinnan Seudun 4H-yhdistys ja Hämeenlinnan kaupungin lasten ja nuorten palvelut.

Palvelupäällikkö Noora Herranen, miten kesä meni?

– Siellä on ollut hirvittävän hyvin kävijöitä. Emme ole tehneet siitä vielä tilastoa, mutta parhaimmillaan siellä on ollut useampi sata lasta päivässä aukiolon aikana, tietysti säästä riippuen.

– Lionsit vastaanottavat siellä vielä syyskuun aikana päiväkotiryhmiä. Esimerkiksi viime viikolla siellä on ollut useampi ryhmä heidän kanssaan polkuautoja käyttämässä.

Keitä kesän kävijät ovat olleet?

– On ollut yksittäisiä kävijöitä, ja syksyn aikana erityisesti päiväkotiryhmien käyttö on lisääntynyt. Kävijät ovat olleet alle kouluikäisistä alakouluikäisiin perheineen.

Onko ensi kesän aukioloa ja valvontaa jo mietitty?

– Olemme ensi kesäksi sitomassa kesän aukipitoa osaksi nuorten kesätyöllistämistä. Aiemmin ei ole ollut tällaista vaihtoehtoa, että hae liikennepuistoon töihin. Sopimusta ei ole vielä tehty, mutta 4H pyörittäisi toimintaa.

– On paljon, mitä meinataan ensi kesänä tehdä toisin. Mietimme ovatko aukiolot sellaiset, jolloin liikkuisi eniten porukkaa ja voisiko siellä kiireisenä aikana olla useampi kuin yksi henkilö töissä. Myös wc sijoitetaan eri paikkaan.

– Ehkä hommaamme myös kontin autoille. Nyt siellä on vanha muuntajakoppi, johon autot ripustetaan, mutta se ei ole kovin käytännöllinen.

– Vielä en osaa sanoa, miten liikennepuisto on avoinna, mutta vähintään sen mitä tänä kesänä eli kahtena päivänä viikossa kesäkuusta elokuun loppuun, ehkä enemmänkin.

– Varmasti puistossa tulee olemaan enemmän tapahtumia ensi kesänä. Lisäksi virallisen aukiolon ulkopuolella minkä tahansa ryhmän on mahdollista käydä lainaamassa autoja kesäaikaan. Esimerkiksi päiväkotiryhmä voi käydä kuittaamassa Kastellista avaimen.

Kaikki paikkakuntalaisetkaan eivät tiedä missä Kaurialan liikennepuisto sijaitsee. Onko lähialueille tulossa mitään opastusta?

– Kyllähän sitä pitäisi varmaan jollain tavalla opastaa. Kaupungin nettisivuilta löytyvä tieto on kuitenkin tuonut sinne aika hyvin porukkaa tänä kesänä, eli en ole siitä asiasta huolissani. HÄSA