Kanta-Häme

Ahveniston rantasauna korjattiin pikavauhtia kuntoon

Sauna poistui maanantaina käytöstä, mutta saatiin torstaina taas kuntoon.
Sirpa Lamminmäki kävi uimassa Ahvenistonjärvessä torstaina. Sauna oli kiinni, mutta avantouimareiden pukuhuone oli käytössä. Kuva: Esko Tuovinen
Sirpa Lamminmäki kävi uimassa Ahvenistonjärvessä torstaina. Sauna oli kiinni, mutta avantouimareiden pukuhuone oli käytössä. Kuva: Esko Tuovinen

Kaksi vuotta sitten perusteellisesti korjattu Ahveniston rantasauna jouduttiin sulkemaan tällä viikolla ilmanvaihtolaitteen rikkouduttua. Maanantaina havaittu vika saatiin korjattua torstaina iltapäivällä.

Elina Issakainen TG Ahvenistosta kertoi, että yhtiö sai ensin ilmoituksen kahvilan ja saunan välissä tapahtuneesta putkirikosta.

– Rikkinäinen putki löydettiin lopulta Ahvenistonjärvestä. Kun putki saatiin korjattua, huomattiin, että myös saunan ilmanvaihtolaitteen piirikortti on palanut, Issakainen sanoo.

Ilmanvaihtolaitteen korjaus alkoi heti maanantaina ja valmistui nopeasti torstaina.

Suosittu sauna

Ahveniston tapahtumapuistosta ja toiminnoista vastaa TG Ahvenisto, mutta alueen rakennukset ovat Hämeenlinnan kaupungin vastuulla.

– Rantasauna on erittäin suosittu. Jonkin verran yhteydenottoja on jo tullut korjausten takia. Yleensä ihmiset kyllä ymmärtävät, että asia yritetään korjata mahdollisimman nopeasti, Issakainen huomauttaa.

Rantasauna on käytössä kuutena päivänä viikossa, sillä seitsemäs päivä on varattu tilojen kuivattamiseen.

Saunassa on omat tilansa esimerkiksi avantouimareilla, joiden pukuhuone on remontin aikana kaikkien käytössä. HäSa

 

Juttua on päivitetty 26.9. kello 14.35 tiedolla saunan korjauksen valmistumisesta.