fbpx
Kanta-Häme

Riksu-rokkarit perustivat oman yhdistyksen

Suomessa on yhdistyksiä joidenkin mielestä liikaakin, mutta Riihimäen seudulla vaikuttaneet hieman ikääntyneemmät rokkarit ovat päättäneet perustaa vielä yhden.

Yhdistyksen nimi on Riksu 66, ja sen perustamispaperit ovat viranomaisvaiheessa.

Yhdistyksen piti järjestää ensimmäinen rokki-ilta jo marraskuussa, mutta sääntöbyrokratia pilasi aikataulun. Tilaisuus järjestyy siitä huolimatta Tmi Matti Salon toimesta.

RiTy-talolla järjestetään tulevana lauantaina 14. marraskuuta kello 20 alkaen Rokkijoulujuhla, jossa esiintyvät Raimo Turtiainen, Matti Salo, Seppo Koljonen ja Eero “Ludvig” Verkon ohella muun muassa Jan Lundqvist, Sami Auranen, Sani Pääkkönen, Raija Tuominen, Sami “Texas” Ilvonen, Osmo Seppälä ja Simo Holmila sekä legendaarinen solisti Sir Adolf.

– Tilaisuus tarjoaa näinä vaikeina aikoina mahdollisuuden viettää pikkujoulua hyvinkin edullisesti. Halpaa on kaikki muu paitsi musiikki, toteaa tilaisuuden järjestäjiin kuuluva Matti Salo.

Riksu 66 viittaa vuoteen 1966, jolloin riihimäkeläisbändi Sir Adolf and His Agents meni ja voitti Helsingin Kisahallissa pidetyn kitaramusiikin Suomen mestaruuden. Luku voi kuulemma viitata myös legendaariseen rock-tiehen Route 66 ja vaikkapa perustajien ikäkauteen.

Yhdistyksen hallituksen muodostavat puheenjohtajana toimiva Turtiainen ja jäseninä olevat Verkko, Salo, Koljonen ja Pentti Auvinen. Tarkoituksena on pitää yllä riihimäkeläistä rokkikulttuuria muun muassa järjestämällä konsertteja ja tanssiaisia.

Lisätietojawww.riksu66.fi

Menot