Kanta-Häme

Ritaluoma: Ostamme tontin, jos kaupunki haluaa

Sunny Car Center Hämeenlinna Oy:n toimitusjohtaja Markku Ritaluoma soitti Hämeen Sanomien toimitukseen ja kertoi, että hän on yllättynyt Kanta-Hämeen käräjäoikeuden päätöksestä purkaa tonttikauppa.

Ritaluoma kertoo olleensa helmikuussa yhteydessä Espoon käräjäoikeuteen ja pyytänyt lähettämään oikeuden asiakirjat osoitteeseen, jossa hän oleskelee Yhdysvalloissa.

Käräjäoikeus on vastannut postittavansa asiakirjat, mutta Ritaluoman mukaan ne eivät ole koskaan tavoittaneet häntä.

– En halua kritisoida oikeuden päätöstä, mutta olen hämmentynyt, että näin voi tehdä, Ritaluoma toteaa.

Tonttikaupan purusta huolimatta Ritaluoma on valmis jatkamaan neuvotteluja tonttikaupasta, jos Hämeenlinnan kaupunki niin haluaa.

– Me olemme valmiita lunastamaan tontin markkinahintaiseen arvoon niin pikaisesti kuin kaupunki haluaa, Ritaluoma kertoo.

Ritaluoma ei erittele, keitä muita SCC-hankkeessa on tällä hetkellä mukana, mutta hän lisää, että kaupungilla ei olisi velvoitteita hoitaa alueen infrastruktuurin rakentamista, kuten aikaisemmissa neuvotteluissa oli sovittu.

”Ulosottovelat maksetaan”

Hämeenlinnan apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo kertoo, että kaupunki on valmis neuvottelemaan kaikkien kanssa alueesta. Kaupunki on tällä hetkellä käynnistänyt Kirstulan tonttialueen kaavoituksen.

– Tosiasia on se, että kun tämän asian kanssa on ollut erilaisia vaiheita näin kauan, niin ei kannata jatkaa keskusteluja ennen kuin meille osoitetaan, että rahoitus on täysin varma, Isosuo kertoo.

Verohallinto jätti helmikuussa konkurssihakemuksen Sunny Car Center Hämeenlinna Oy:stä. Ulosotossa on tällä hetkellä yli puoli miljoonaa euroa.

Ritaluoman mukaan ulosotossa olevat velat maksetaan, ja hän kertoo olleensa yhteydessä veloistaan Pirkanmaan ulosottovirastoon.

Millä aikataululla aiotte hoitaa konkurssivelat pois?

– Olen ilmoittanut kirjeessäni päivämäärät. Jääköön ne minun ja viranomaisten asiaksi. (HäSa)

 

 

 

 

Päivän lehti

27.11.2020

Fingerpori

comic