Kanta-Häme

Uutista korjattu: Ritaluoma ja Kiemunki valittivat oikeuden SCC-päätöksistä

Sunny Car Centerin konkurssipesän oikeudenkäynnissä viime huhtikuussa Iisakki Kiemunki (edessä) osallistui oikeudenkäyntiin salissa ja Markku Ritaluoma (ruudulla) videoyhteyden kautta. Kuva: Jani Suhonen
Sunny Car Centerin konkurssipesän oikeudenkäynnissä viime huhtikuussa Iisakki Kiemunki (edessä) osallistui oikeudenkäyntiin salissa ja Markku Ritaluoma (ruudulla) videoyhteyden kautta. Kuva: Jani Suhonen

Sekä Iisakki Kiemunki että Markku Ritaluoma ovat ilmaisseet tyytymättömyytensä Sunny Car Centerin palkka-asiaa koskeneesta käräjäoikeuden tuomiosta.

Konkurssipesälle yli 46 000 euroa maksamaan tuomittu Iisakki Kiemunki ilmoitti määräaikaan mennessä tyytymättömyytensä tuomioon. Varsinainen valitus hovioikeuteen on tehtävä lähiviikkojen kuluessa. Kiemunki toimi yhtiön hallituksessa Hämeenlinnan kaupungin edustajana.

Kanta-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi 20. kesäkuuta SCC:n entisen toimitusjohtajan Markku Ritaluoman korvaamaan konkurssipesälle noin 970 000 euroa. Oikeuden mukaan Ritaluomalle maksettiin kohtuuttoman suurta palkkaa ja hän vei rahoja velkojien ulottuvilta.

Myös Ritaluoma on ilmaissut tyytymättömyytensä oikeuden 20. kesäkuuta antamaan päätökseen.

Oikeus antoi tuolloin SCC:n palkka-asiaa koskeneissa oikeudenkäynneissä kaksi erillistä ratkaisua, joista toisessa vastaajana oli Iisakki Kiemunki ja toisessa Markku Ritaluoma.

 

Uutiseen on lisätty oikaisu 5. heinäkuuta kello 16.26.

Sekä Kiemunki että Ritaluoma ovat ilmaisseet tyytymättömyytensä oikeuden päätökseen. Uutisessa kerrottiin aluksi, että Ritaluoma ei olisi ilmaissut tyytymättömyyttään.

Samana päivänä annettiin SCC:n palkka-asiaa koskeneissa oikeudenkäynneissä kaksi erillistä oikeuden ratkaisua, joista toisessa vastaajana oli Iisakki Kiemunki ja toisessa Markku Ritaluoma. Alkuperäistä uutista tehtäessä tiedossa oli tyytymättömyyden ilmaisu vain toiseen näistä ratkaisuista.

Toisin kuin uutisessa aluksi kerrottiin, on myös Ritaluoma ilmoittanut asiassaan tyytymättömyyttä käräjäoikeudelle.

Tyytymättömyyttä ilmaisseilla osapuolilla on vajaat kaksi viikkoa aikaa laatia asiasta valitus hovioikeuteen.

 

Lue myös: Kaksi tuomiota SCC-vyyhdistä – Ritaluomalle lähes miljoona euroa maksettavaa (20.6.2019)