fbpx
Kanta-Häme

Rivitalo muuttovalmiina

Puistonmäkeen Parkkimäentielle rakennetut rivitalot ovat valmistuneet muuttokuntoon. Asukkaat pääsevät pian kokemaan, miten uudenlainen aurinkokeräimillä sekä vesi- ja ilmalämpöpumpulla varustettu taloyhtiö säästää asuinkuluja.

– Lämmitys on erittäin ympäristöystävällinen, ja se toimii edullisesti 20 pakkasasteeseen saakka, yrittäjä, toimitusjohtaja Raija Nieminen Kiinteistömaailma Asuntopalvelu Nieminen Oy LKV:stä sanoo.

Aurinkokeräimet on sijoitettu pihavaraston katolle. Niissä on tyhjiöputket, jotka toimivat eristeenä. Siten ulkoilman lämpötila ei vaikuta oleellisesti keräimien tehoon esimerkiksi keväällä ja syksyllä. Kesällä yksi kerääjä tuottaa parhaimmillaan 8 kilowattituntia energiaa päivässä.

Etelä-Suomessa auringosta saadaan säteilyenergiaa noin 1000 kilowattituntia neliömetriltä. Säteily on samaa tasoa kuin Keski-Euroopassa. Aurinkoenergialla lämmitetään joko käyttövesi- tai energiavaraaja.

Seitsemän huoneistoa

Parkkimäentie 15:een valmistuneen seitsemän perheen rivitalon isoin asunto, viiden huoneen ja keittiön huoneisto, on myyty, mutta neljän ja kolmen huoneen ja keittiön huoneistot ovat vielä vapaana. Asuntoja myy Kiinteistömaailma Asuntopalvelu Nieminen Oy LKV.

Talo nousee portaittain loivan rinteen mukaisesti puiston reunaa kohti. Asuintilat ovat kahdessa kerroksessa. Suuret ikkunat ja vaaleat pinnat antavat valon tulla sisään. Pihatyöt on tehty jo viime syksynä; tuijien ja nurmikoiden odotetaan paljastuvan lumen alta vihreinä.

– Asunnoissa on oma piha ja terassi, mutta ei liikaa hoidettavaa aluetta. Se on nykyaikaa, Nieminen sanoo.

Puiston sylissä

Raija Nieminen ja kiinteistönvälittäjä, myyntijohtaja Arja Sarusto muistuttavat Puistonmäen olevan yksi upeimpia asuinalueita Hämeenlinnassa.

– Paikka on todella kaunis. Keskustasta ei juuri löydy samanlaisia näkymiä kuin Puistonmäestä, missä Kaupunginpuisto ja Vanajavesi ovat lähellä. Muualta tulevat saattavat arvostaa aluetta jopa enemmän kuin hämeenlinnalaiset, he sanovat.

Puistonmäessä myös koulu ja päiväkoti ovat ihan nurkalla, moottoritielle on vaivaton kulku, ja keskustaankin on kävelymatka. Myös Linnanpuisto, jota kaupunki kehittää entistä viihtyisämmäksi oleilupaikaksi, on aivan vieressä.

– Alueella on omaa rauhaa ja tilaa, mutta sieltä on helppo lähteä joka paikkaan. Myös harrastusmahdollisuudet ja lenkkimaastot ovat lähellä, Nieminen ja Sarusto huomauttavat.

kuvatekstit

Raija Nieminen esittelee Parkkimäentie 15:n uuden rivitalon asuntoja.

Parkkimäentien uutukaisia rivitalohuoneistoja leimaa valoisuus. Aurinko pääsee sisään sekä ala- että yläkerran isoista ikkunoista. Myös huoneiden sisäpinnat ovat väriltään valoisia.

Menot