Kanta-Häme

Rivitalo tuhoutui purkukuntoon tulipalossa Janakkalassa – asukkaat pääsivät ulos

Entisen Harvialan koulukodin alueella sijainnut rivitalo kärsi öisessä palossa pahoin. Kuva: Pekka Rautiainen

Viiden asunnon rivitalo tuhoutui tulipalossa keskiviikon ja torstain välisenä yönä Janakkalan Myllynkulmantiellä. Pelastuslaitos sai palosta hälytyksen noin kello 23.30. Palo sai alkunsa rivitalon keskimmäisestä asunnosta.

Päivystävän palomestarin mukaan palo oli jo varsin pitkällä pelastuslaitoksen saapuessa paikalle. Pelastuslaitos keskittyi alkuvaiheessa naapurirakennusten suojaamiseen.

Henkilövahingoilta vältyttiin. Huoneistossa ollut ihminen oli onnistunut poistumaan talosta omin päin. Myös muiden asuntojen asukkaat olivat ulkona, kun pelastuslaitos saapui paikalle. Kaikissa asunnoissa ei ollut tulipalon aikaan asukkaita, sillä osassa rivitaloa oli käynnissä remontti.

Palo saatiin sammutettua aamukahteen mennessä, mutta jälkiraivaustyöt jatkuivat aamuun asti. Päivystävän palomestarin mukaan rivitalo kärsi muun muassa mittavia vesivahinkoja ja tuhoutui purkukuntoon.

Kaikki talon asukkaat joutuvat  nyt etsimään tilapäismajoitusta. Vähiten kärsineiden asuntojenkaan asukkaita ei voinut päästää koteihinsa, sillä talosta jouduttiin muun muassa katkaisemaan sähköt.

Puurakenteinen rivitalo kuului aikanaan osana entisen Harvialan koulukodin kiinteistöön.

Pelastuslaitokselta kerrottiin torstaina aamulla, ettei tulipalon syttymissyystä ollut vielä käsitystä. Poliisi selvittää syttymissyytä. HäSa – STT

Juttua täydennetty ja lisätty kuvia klo 14.49

Kuva: Pekka Rautiainen

 

 

Asiasanat