fbpx
Kanta-Häme

Rivitalot valmistuvat Hongistoon ensi kesäksi

Hongiston asuinalueelle rakennetaan vielä talven aikana rivitaloja. Näillä näkymin talot valmistuvat ensi kesänä. Myös alueen ensimmäistä omakotitaloa on päästy jo rakentamaan.

Hallituksen puheenjohtaja Jarno Kattelus Optimia oy:stä kertoo, että Hongistoa päästään markkinoimaan todenteolla vasta ensi vuonna kunnallistekniikan viivästymisen takia. Alueen kunnallistekniikan pitäisi valmistua lokakuun lopussa.

– Katuvalot sentään palavat jo Hongistossa, Kattelus naurahtaa.

Kattelus harmittelee, että Hongiston markkinointi on viivästynyt. Myös Siirin uusi asuinalue on ollut omiaan vähentämään Hongiston vetovoimaa, vaikka sen sijainti onkin Katteluksen mielestä erinomainen.

– Tällä hetkellä tuntuu, että ihmiset valitsevat mieluummin Hongistoa edullisemman Siirin, Kattelus huomauttaa.

Hongistoon on kaavoitettu 30 uutta omakotitaloa ja kuusi rivitaloa. Kaavassa on varattu myös yksi suuri tontti pienkerrostaloille. Omakotitontit ovat hieman alle tuhannen neliön suuruisia.

Mäntymetsävaltainen alue on kymppitien ja Harvialantien kainalossa. Alueen erikoisuutena on Alvar Aallon arkkitehtitoimiston 1940-luvulla suunnitelma puurakennuskanta, joka on suojeltu asemakaavalla. Puurakennukset on jo myyty, ja osassa niistä asutaan jo tai sitten niitä remontoidaan. (HäSa)

Menot