Kanta-Häme

Robin villitsi kaikenikäiset

Linnanpuiston ilmassa kaikuu Frontside Ollie. Eturiviin pakkautuneet teinitytöt kiljuvat ja hyppivät tasajalkaa, kun Robin juoksee kädet ylhäällä lavan päästä päähän.

Kappale julkaistiin vuonna 2012, kun Robin oli vasta 14-vuotias. Laulajan suosio räjähti, ja Frontside Ollien videota on nyt katsottu Youtubessa yli 14 miljoonaa kertaa.

Elokuun lopussa Robinista tulee täysi-ikäinen. Kappaleiden teemat ovat kääntyneet laulajan ikääntyessä hieman aikuisempaan suuntaan. Silti Robinilla on yhä kaikenikäisiä kuuntelijoita, mikä näkyy myös Linnanpuistossa.

Rantalavan tuhatpäisen yleisömeren yllä näkyy monta taaperoa, jotka on nostettu vanhempien olkapäille katsomaan keikkaa. 2 500 kuuntelijan joukossa on isien ja äitien lisäksi myös aikuisia ilman lapsia.

Etenkin vanhat fanit näyttävät pysyneen Robinin rinnalla.

Laulaja kysyy välispiikissä, kuinka moni oli katsomassa häntä Verkatehtaalla vuonna 2012 tai tällä samalla lavalla vuonna 2014. Yllättävän moni käsi nousee pystyyn.

Ennen konserttia pidetyssä fanitapaamisessa on selvinnyt, että eräs ihailijoista, Roosa, täyttää tänään 16-vuotta. Robin johdattaakin keikan puolivälissä koko yleisön laulamaan Roosalle Paljon onnea vaan.

Robinin faneja on helppo ymmärtää. Nuori mies polkee jalkaa, hyppii voltteja ja tanssii monitorien päällä. Ilo tarttuu, ja yleisö laulaa mukana.

Aurinko näkyy pilvien takaa ensimmäisen kerran koko Wanaja Festival -viikonloppuna, kun Robin laulaa Miten eskimot suutelee.

Artistin uuden materiaalin aikuisemmasta sisällöstä huolimatta yleisön joukossa näkyy erityisen paljon lapsiperheitä.

Esimerkiksi Nokialta Robinin perässä Linnanpuistoon ovat tulleet Teemu Mäkelä ja 5-vuotias Milana, jotka seuraavat keikkaa taka-alalta. Perheen äiti ja 10-vuotias isosiko ovat menneet eturiviin.

Linnea on oppinut Robinin fanittamisen isosiskoltaan, jolla on laulajan kaikki levyt. Vanhemmat kierrättävät tyttöjä Robinin perässä, ja tänäkin kesänä ollaan jo käyty useammalla keikalla.

– Robin on loistava artisti meidän aikuistenkin mielestä, ja fanittaminen kulkee perheessä, Teemu Mäkelä kertoo. HÄSA