Kanta-Häme

Robotiikka nousee strategiseksi kärjeksi Riihimäellä

Kaupungin strategia päivitetään neljän kärjen ympärille.

Rakas Riksu, RoboRiksu, UusiRiksu ja LeanRiksu ovat pian kaikille riihimäkeläisille tuttuja termejä. Neljä hanketta on nostettu kaupungin kehittämisen kärjiksi.

Rakas Riksu keskittyy hyvinvoinnin, yhteisöllisyyden ja osallisuuden kehittämiseen. RoboRiksu luo robotiikkakampusta, UusiRiksu synnyttää elinvoimaa ja uutta elämää asemanseudulle ja LeanRiksu modernisoi kaupungin organisaatiota.

Kaupunginjohtaja Sami Sulkko kertoo, että strategian kärkihankkeet ovat muovautuneet tämän hetkiseen muotoon kaupunkilaisten antamien ideoiden pohjalta.

– Uusien strategisten kärkihankkeiden avulla Riihimäki profiloituu vahvasti robotiikkaan. Samalla haluamme huolehtia asukkaiden ja yritysten hyvinvoinnista ja kehittää elinvoimaisen asemanseudun, Sulkko sanoo.

Riihimäen kaupunginhallitus keskustelee strategiasta ensi maanantain kokouksessaan. Kaupunginvaltuustolle päivitystyö esitellään kesäkuun kokouksessa. Strategia valmistuu loppukesästä ja se hyväksytään lopullisesti kaupunginvaltuuston lokakuun kokouksessa. HäSa

Päivän lehti

28.1.2020